Olanda: Masuri de ULTIM MOMENT Fara Precedent in Europa, Impactul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Olanda Masuri ULTIM MOMENT Fara Precedent Europa Impactul Aderarea Romaniei Schengen

Olanda anunta in mod oficial, prin ministrul pentru migratie Marjolein Faber, ca intentioneaza sa puna in aplicare o serie de masuri de ultim moment, fara precedent pentru UE, prin care vrea sa-I convinga pe migrantii din tara sa plece, ideea in sine putand ajuta si aderarea Romaniei la Schengen, daca va avea efectul dorit de catre guvenrul de la Haga.

Olanda vrea sa amplaseze semne speciale in fata centrelor pentru azil dedicate migrantilor, pe ele urmand a fi scris faptul ca autoritatile lucreaza la deportarea celor care sunt gazduiti acolo, o idee pe care ministrul spune ca a preluat-o de la Danemarca, desi acolo nu a fost pusa in aplicare, dar ea ar putea fi de ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Olanda cauta cu disperare solutii pentru a deporta migrantii care au primit azil si drept de sedere in tara, iar masura aceasta are menirea de a-I convinge pe migranti sa nu mai vina deloc, desi multi vor trai cu frica deportarii, ministrul fiind hotarat sa inaspreasca serios legislatia privind azilul, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea avea de castigat.

“Lucrăm la plecarea ta de aici, vor spune semnele din centrele de azil. Dacă nu aveți dreptul la protecție, trebuie să vă întoarceți. Oamenii care fug de război trebuie, să se întoarcă în țara lor când este din nou în siguranță acolo.

Proiectul de lege care prevede că solicitanții de azil nu vor mai primi permis de ședere permanentă va fi în fața Consiliului de Stat în viitorul previzibilapropiat. În Danemarca, solicitantului de azil i se spune imediat în prima conversație: să presupunem că lucrăm la plecarea ta de aici.”

author avatar
Redactia iDevice.ro