Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT Confirmat de Nicusor Dan, in Atentia a Milioane de Bucuresteni

Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT Confirmat de Nicusor Dan, in Atentia a Milioane de Bucuresteni

Nicusor Dan anunta ca primaria Capitalei se pregateste sa deruleze un nou proiect extrem de important, al carui principal scop este sa realizeze o consolidare pentru “Hanul Rosu” din Centrul Vechi al Bucurestiului, o cladire de referinta pentru istoria orasului, dupa ce vechile administratii au realizat lucrari superficiale, conform declaratiilor primarului general, Nicusor Dan.

Nicusor Dan spune ca Hanul Rosu, o constructie veche de aproape 200 de ani, formata din subsol, parter, etaj si pod, a fost martorul multor evenimente istorice, suferind de-a lungul timpului numeroase daune. Printre cele mai importante incidente care i-au afectat structura se numara incendiul din 1838 si cutremurele din anii 1904, 1940, 1977 si 1990.

In anul 2017, cladirea a fost renovata doar la exterior, iar acoperisul a fost schimbat, fara sa fie realizata o expertiza tehnica corespunzatoare care sa respecte codurile de proiectare seismica, asa cum prevede legea. Din acest motiv, cercetarea tehnica ulterioara a pus in evidenta o serie de avarii si degradari, majoritatea la interiorul constructiei.

Consolidarea si renovarea cladirii sunt necesare pentru a pastra valoarea istorica si culturala a acesteia. Hanul Rosu, situat in Centrul Vechi al Capitalei, la intersectia strazilor Selari, Smardan si Franceza, a apartinut initial lui Zoe Golescu, sotia logofatului Dinicu Golescu. Dupa incendiul devastator din 1838, Zoe Golescu a dat in arenda parcela pe care fusese construita cladirea lui Dimitrie Bola, cel care a reconstruit hanul intr-un stil neogotic.

Nicusor Dan, intr-o alta initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti, anunta un proiect de hotarare aflat in dezbatere publica prevede ca orice persoana care intra in sediul Primariei poate fi insotita de animalul de companie, cu conditia respectarii unor reguli stricte. Cainii trebuie sa fie intruna tinuti in lesa, iar pisicile in cusca de transport. Pentru rasele de caini considerate periculoase, este obligatorie botnita.

Posesorii animalelor de companie trebuie sa prezinte, la cerere, carnetul de sanatate al animalului, care sa ateste ca acesta este vaccinat si deparazitat. De asemenea, ei sunt responsabili de asigurarea faptului ca animalele nu deranjeaza publicul sau personalul institutiei.

Aceste masuri subliniaza dorinta autoritatilor de a pastra patrimoniul istoric al Bucurestiului, dar si de a asigura un mediu prietenos si deschis pentru toti cetatenii.

author avatar
Redactia iDevice.ro