X

ANM: ALERTA NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 7 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, publica alerta nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment din Romania pe 7 octombrie 2024, din cauza unui cod galben pentru judetul Tulcea, valabila incepand de astazi, de la ora 8:00. Conform comunicatului emis la ora 7:36, se asteapta fenomene meteorologice periculoase, inclusiv averse torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

ANM spune ca localitatile vizate de aceasta avertizare sunt Tulcea, Macin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Greci, Niculitel, Topolog, Luncavita, Somova, Cerna, Valea Nucarilor, Carcaliu, Turcoaia, Frecatei, Murighiol, Mihail Kogalniceanu, Slava Cercheza, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele, Nufaru, Ostrov, Vacareni, Ciucurova, Bestepe, Peceneaga, Dorobantu, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Grindu, Smardan, I.C. Bratianu, Maliuc si Ceatalchioi.

ANM spune ca in zonele vizate, se vor semnala averse torentiale care vor acumula cantitati de apa de 15 pana la 25 de litri pe metru patrat. De asemenea, sunt asteptate descarcari electrice frecvente si intensificari temporare ale vantului.

ANM spune ca alertele meteo sunt actualizate in functie de evolutia si gravitatea fenomenelor prognozate. ANM subliniaza faptul ca informarile meteorologice sunt emise atunci cand exista un potential ca fenomenele sa devina temporar periculoase, chiar daca sunt normale pentru aceasta perioada a anului. Avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt valabile pentru maximum 6 ore.

Recomandari pentru populatie Autoritatile locale si cetatenii din zonele afectate sunt sfatuiti sa ramana vigilenti si sa evite activitatile in aer liber in timpul furtunilor. De asemenea, este recomandat sa se ia masuri de precautie pentru protectia bunurilor si a locuintelor impotriva posibilelor inundatii provocate de aversele torentiale.

Emitentul avertizarii este Centrul National de Prognoza Meteo din cadrul ANM. Populatia este indemnata sa urmareasca informarile actualizate si sa respecte indicatiile autoritatilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 9:02 AM 09:02

Disqus Comments Loading...