X

E.ON: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, Schimbarile de la 1 Ianuarie 2025

E.ON, in contextul revenirii la piata libera din aprilie 2025, a subliniat prin Claudia Griech, directorul general al companiei, necesitatea predictibilitatii in ceea ce priveste cadrul de reglementare, precum si stabilitatea si sanatatea financiara a furnizorilor de electricitate si gaze.

E.ON transmite ca decontarile de la stat pentru schemele de plafonare sunt in prezent blocate, creand dificultati pentru furnizori. Claudia Griech a vorbit luni, in cadrul Profit Energy Forum, despre provocarile pe care acestia le-au intampinat in implementarea modificarilor legislative din ultimii ani.

E.ON transmite ca, incepand din ianuarie 2025, furnizorii vor trebui sa introduca noi schimbari cu aplicabilitate din 1 aprilie, cand schema de plafonare isi va inceta valabilitatea. Griech a subliniat ca cele 18 modificari legislative aplicate in ultimii ani au fost implementate corect si la timp de catre E.ON, cu mari eforturi financiare si umane.

E.ON: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, Schimbarile de la 1 Ianuarie 2025

Totusi, aceste schimbari au fost adesea greu de inteles, nu doar pentru clienti, dar si pentru furnizori, ceea ce a dus la dificultati in explicarea acestora catre consumatori. “Evident ca aplicarea masurilor de revenire la piata libera vine cu noi costuri, deoarece presupune nu doar modificari ale sistemelor informatice, ci si alocarea unor resurse diverse, care nu sunt nelimitate,” a declarat Claudia Griech.

E.ON va face tot posibilul pentru a implementa corect si la timp noile modificari, dar ar prefera o varianta care sa nu implice furnizorii in mod direct in toate aceste schimbari. Un aspect pozitiv remarcat de Claudia Griech a fost declaratia ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la programul de asigurare a lichiditatii pe piata de energie (“Power Release Programme”).

Acest program ar putea sprijini furnizorii in elaborarea unei strategii de achizitii responsabile, astfel incat sa ofere predictibilitate si preturi corecte clientilor. Griech a subliniat ca, fara lichiditate in piata, furnizorii nu pot oferi stabilitate si transparenta in preturile oferite consumatorilor.

Revenirea la piata libera reprezinta o provocare pentru intregul sector energetic, dar cu o reglementare clara si predictibila, furnizorii pot contribui la o tranzitie lina si la asigurarea unui mediu favorabil pentru clienti.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 6:07 PM 18:07

Disqus Comments Loading...