X

ELECTRICA: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Luate pentru Clientii din Romania

ELECTRICA, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrica din Romania cu peste 4 milioane de clienti care beneficiaza de serviciile sale, subliniaza importanta actiunii disciplinate si a deciziilor eficiente pentru a asigura servicii sigure si continue catre cei aproximativ 4 milioane de utilizatori ai sai.

“Trebuie sa actionam ca niste soldati disciplinati, capabili sa ia decizii si masuri eficiente in timp real, pentru a preveni sau a remedia situatiile critice aparute in retea”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, director al companiei de energie.

ELECTRICA spune ca adoptand principiul celor “3 D”: Dezbatere, Decizie si Disciplina, Electrica a demonstrat eficienta acestei strategii, un exemplu notabil fiind gestionarea cu succes a situatiei de la Galati din luna septembrie.

ELECTRICA afirma deasemenea ca in contextul unei societati aflate in plina dezvoltare accelerata si a tranzitiei energetice in curs, reteaua de distributie trece prin transformari majore, incluzand digitalizare, automatizare si investitii semnificative in modernizare.

ELECTRICA: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Luate pentru Clientii din Romania

Cu toate acestea, dezvoltarea rapida aduce cu sine si numeroase amenintari, in special in domeniul energiei, unde riscurile cibernetice sunt reale si pot avea impact major asupra sigurantei nationale si globale. “La limita, poate insemna pana la black out. Nu vrem sa inspaimantam pe nimeni, dar acestea sunt riscurile cu care ne confruntam”, a avertizat oficialul Electrica.

ELECTRICA, pentru a contracara aceste amenintari, prin intermediul companiei sale de distributie DEER, investeste substantial in siguranta cibernetica. “Investim in siguranta noastra, a utilizatorilor, in siguranta nationala”, a subliniat reprezentantul.

ELECTRICA organizeaza pentru a doua oara Forumul de Securitate Cibernetica in Energie, eveniment ce va avea loc in perioada 13-14 noiembrie la Cluj-Napoca. Forumul va reuni personalitati marcante din domeniile energiei si IT, factori de decizie, experti, organizatii guvernamentale, universitati si industria securitatii cibernetice.

Scopul principal al evenimentului este de a facilita schimbul de cunostinte si experiente si de a dezvolta solutii si strategii eficiente pentru combaterea amenintarilor cibernetice in sectorul energetic.

ELECTRICA isi reafirma angajamentul de a furniza servicii de inalta calitate si de a proteja infrastructura critica de potentialele riscuri cibernetice, asigurand in acelasi timp continuitatea si siguranta furnizarii de energie catre toti consumatorii sai.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 12:22 PM 12:22

Disqus Comments Loading...