X

Estimarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu cu o Veste Extraordinara pentru Romani

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, transmite in mod oficial o dezvaluire importanta de ultim moment, deoarece a declarat pentru un numar foarte mare de oameni ca niciun pensionar din Romania nu a suferit pierderi financiare in urma aplicarii noii legi a pensiilor. Aceasta a subliniat importanta documentelor depuse de pensionari si a oferit clarificari cu privire la indexarea pensiilor in anul 2025.

“Pentru pensionarii care au adus documente ce atesta venituri nepermanente pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la momentul depunerii dosarului de pensionare sau ulterior, in baza Ordinului 487/2021 al Ministrului Muncii, acele documente au fost luate in considerare”, a precizat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a mentionat ca, in procesul de evaluare a dosarelor de pensionare, colegii din minister au introdus toate datele in sistemul electronic. “Avem acum aceste informatii in format digital, astfel incat sa le valorificam dupa 1 septembrie”, a adaugat ea.

Simona Bucura-Oprescu a insistat asupra faptului ca persoanele care au lucrat dupa 2001 nu trebuie sa aduca documente suplimentare. “Cu toate ca am precizat de multe ori, subliniez ca dupa anul 2001 nu este necesara prezentarea de documente. Totusi, colegii imi spun ca inca sunt pensionari care cauta documente pentru aceasta perioada”, a spus Bucura-Oprescu.

In ceea ce priveste indexarea pensiilor pentru anul 2025, Simona Bucura-Oprescu a explicat ca aceasta se va realiza conform articolului 84, alineatul 3 din noua lege a pensiilor. “Pensia se indexeaza cu rata inflatiei plus 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut pe economie.

Astfel, in 2025 vom avea o majorare a pensiilor de peste 10,4%, cat a fost inflatia cunoscuta in 2023 si comunicata de catre INS”, a explicat ea. Ministerul Muncii a primit deja datele de la Institutul National de Statistica si lucreaza la calculele necesare pentru aplicarea acestei majorari.

Simona Bucura-Oprescu a tinut sa reasigure pensionarii ca toate drepturile lor au fost mentinute. “Toate pensiile au fost mentinute in plata la aceeasi valoare pe care au avut-o in august 2024. Este foarte important ca romanii sa stie ca, inclusiv cei din grupele de munca—fie ca vorbim despre grupa 1, grupa 2, conditii speciale sau deosebite—au avut drepturile conservate”, a afirmat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a incurajat pensionarii sa verifice deciziile de pensionare si buletinele de calcul primite la iesirea la pensie. “La litera G, alineatul 1, este totalul punctelor acumulate. Acest punctaj a fost preluat in decizia de recalculare conform Legii 360/2023.

Prin urmare, ceea ce au obtinut in legile anterioare, atat contributiv, cat si prin majorari de punctaj—50% pentru conditii speciale si 25% pentru conditii deosebite—au fost mentinute”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Declaratiile ministrului vin in contextul implementarii noii legi a pensiilor, menita sa aduca echitate si transparenta in sistemul de pensii din Romania. Pensionarii sunt sfatuiti sa se informeze si sa contacteze casele de pensii pentru orice nelamuriri legate de drepturile lor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 7:02 PM 19:02

Disqus Comments Loading...