X

Masurile Cerute de Volodimir Zelenski pentru Sustinerea Victoriei Ucrainei in fata Rusiei

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat astazi importanta dezvoltarii continue a industriei de aparare ucrainene si consolidarii aliantelor internationale in cadrul unui discurs detaliat. Raportul prezentat de Oleksandr Kamyshin si ministrul Herman Smetanin a evidentiat progresele semnificative in productia de arme si echipamente militare, inclusiv obuze, artilerie si sisteme de razboi electronic.

“Nu este vorba doar despre ceea ce am realizat pana acum sau ce producem in prezent,” a declarat Zelenski. “Am discutat si despre propunerile noastre pentru partenerii internationali: sa investeasca in productia ucraineana, cu accent pe drone si sisteme de razboi electronic.”

Aceasta initiativa este parte din pregatirile pentru viitoarea intalnire „Ramstein”, unde Ucraina va prezenta propuneri concrete pentru a atrage investitii straine in industria sa de aparare. “Trebuie sa devenim mai puternici – in fiecare luna, in fiecare saptamana,” a adaugat presedintele.

Presedintele a adus un omagiu razboinicilor ucraineni, acordandu-le premii de stat pentru curajul lor pe campul de lupta. Steaua de Aur a Eroului Ucrainei a fost acordata comandantului Yurii Zhukovets, ale carui tactici militare au condus la succese in regiunile Donetk, Harkov si Sumy.

“Fiecare rezultat obtinut pe front ne ofera sansa de a rezista si de a alunga ocupantii,” a afirmat Zelenski. “Suntem mandri de eroii nostri.”

In cadrul discutiilor sale cu comandantul sef Syrskyi, presedintele a primit informatii actualizate despre situatia pe front, in special in directiile Pokrovsk, Kurakhove si Lyman. Alaturi de oficialii militari si reprezentantii Ministerului Apararii, Syrskyi va colabora cu partenerii internationali pentru detalierea Planului Victoriei, care va cuprinde atat aspecte militare, cat si strategii de securitate.

De asemenea, reprezentantii Ucrainei au fost trimisi la Washington pentru a discuta despre operatiunile militare din regiunea Kursk, care marcheaza astazi doua luni de la debut. Zelenski a subliniat importanta acestei operatiuni in schimbarea dinamicii conflictului. “Ucrainenii au demonstrat ca pot impinge razboiul in Rusia. Cu sprijinul necesar din partea partenerilor nostri, vom putea pune presiune asupra Rusiei in mod eficient.”

Un alt punct important al discursului presedintelui a fost recunoasterea contributiei semnificative a operatiunii de la Kursk la eliberarea prizonierilor ucraineni. “Operatiunea noastra de la Kursk a adus una dintre cele mai mari contributii la fondul de schimb, ajutand la eliberarea ucrainenilor din captivitate,” a declarat Zelenski. El a subliniat importanta acestui aspect si a promis continuarea presiunii asupra Rusiei pentru a aduce pacea mai aproape.

Zelenski a incheiat discursul multumindu-le tuturor celor care sprijina Ucraina in aceste vremuri grele, exprimandu-si mandria fata de poporul ucrainean si armata sa. “Numai prin putere putem aduce pacea mai aproape. Multumim tuturor celor care ajuta Ucraina! Sunt mandru de oamenii nostri!”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 10:30 PM 22:30

Disqus Comments Loading...