Misiunile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane, Actiunile Derulate de catre Militari

Misiunile Oficiale ULTIM MOMENT Armatei Romane Actiunile Derulate Militari

Armata Romana aduce din nou in imediata noastra atentie o serie de informatii importante cu privire la misiunile soldatilor romani, deoarece militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” au desfasurat un antrenament comun alaturi de militarii francezi din cadrul companiei de geniu lupta, parte a Grupului de Lupta Avansat Consolidat al NATO din Romania.

Armata Romana spune ca exercitiul, denumit EagleSapper 24.01, a avut loc in Alba Iulia, in perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2024. Obiectivul principal al exercitiului a fost cresterea interoperabilitatii intre structurile NATO si perfectionarea militarilor printr-o serie de activitati tactice si tehnice.

Acestea au inclus trageri cu armament usor de infanterie, operatiuni de distrugere pentru crearea de culoare de mobilitate, dar si amplasarea de obstacole in campul tactic. Au fost utilizate diverse tipuri de explozivi si echipamente pentru detonare.

Armata Romana ne aduce in imediata atentie si ca militarii au lucrat la fortificatii pentru mentinerea capacitatii operationale, iar un element cheie al exercitiului a fost construirea podului jos metalic PJM 72, esential pentru asigurarea mobilitatii fortelor.

Pe langa aceste activitati, militarii au realizat misiuni tactice specifice, inclusiv crearea si amplasarea campurilor de mine, atat mecanizat cat si manual, si amenajarea unor treceri sigure prin aceste campuri.

In cadrul acestor antrenamente, Romania a participat si la exercitii internationale. La sfarsitul lunii septembrie, 30 de militari din Batalionul 495 Parasutisti „Capitan Stefan Soverth” si Batalionul 313 Cercetare in Adancime „Burebista” au luat parte la exercitiul „FALCON LEAP 24” in Regatul Tarii de Jos.

Armata Romana dezvaluie ca alaturi de patru instructori de la Centrul de Instruire pentru ISR, Parasutisti si JTAC „General-maior Grigore Bastan”, acestia au efectuat 60 de parasutari, alaturi de militari din Franta, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Statele Unite si Tarile de Jos. De asemenea, militarii straini au apreciat siguranta si precizia parasutelor rotunde romanesti PSP-M1, dupa efectuarea a 96 de lansari.

Falcon Leap este un exercitiu multinational organizat anual incepand din 2015, de Brigada 11 Asalt Aerian, si are loc in Tarile de Jos si Belgia, implicand parasutisti din diverse state membre NATO.

Armata Romana a confirmat ca in perioada 25 septembrie – 11 octombrie 2024, Baza 90 Transport Aerian din Romania gazduieste exercitiul „European Spartan 2024”, organizat de Agentia Europeana de Aparare (EDA) si Fortele Aeriene Romane. Exercitiul vizeaza antrenamente comune pentru utilizatorii aeronavelor C27-J Spartan din Grecia, Italia, Lituania, Slovacia si Romania.

Tot in aceasta perioada, la Centrul National de Instruire Intrunita „Getica” din Cincu, s-a desfasurat ceremonia de schimbare a comenzii Elementului National de Sprijin francez (NSE). Aceasta structura ofera sprijin logistic militarilor francezi dislocati in Romania, in cadrul misiunii AIGLE, si isi desfasoara activitatea in zonele Cincu si Mihail Kogalniceanu, acolo unde trupele franceze sunt implicate in misiuni operative.

Aceste exercitii si colaborari internationale subliniaza angajamentul Romaniei de a contribui activ la securitatea colectiva NATO, prin pregatire tactica avansata si cooperare stransa cu aliatii.

author avatar
Redactia iDevice.ro