X

Romania in Fata unui Test Oficial de ULTIM MOMENT pentru Aderarea la Schengen

Romania are de trecut un nou obstacol in drumul spre aderarea la Schengen, iar asta pentru ca in zilele urmatoare va avea loc un nou Consiliu JAI, gaduit de catre Ungaria, iar in urma lui ar trebui sa avem o imagine mai clara cu privire la felul in care priveste Europa, post alegeri parlamentare, situatia tarii noastre si aderarea in sistem.

Romania are o problema foarte mare cu Austria, Karl Nehammer refuzand sa ne permita sa aderma la Schengen cu granitele terestre, dar in cadrul Consiliului JAI din 10 octombrie, nu se va discuta despre problema noastra, mai ales ca in urma alegerilor din Austria, situatia tarii s-a schimbat major, un partid extremist fiind aproape de a prelua puterea in tara.

Romania are in momentul de fata o cale extrem de dificila pentru aderare la Schengen, deci e greu de spus daca in urmatorul an de zile ne-am putea bucura de o posibila aderare, Karl Nehammer putand ajunge sa fie, totusi, cea mai mica problema pe care tara noastra o are cand vine vorba despre finalizarea procesului

acesta complicat.

“Am primit astăzi, în cadrul întrevederii cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, reconfirmarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea României la spațiul Schengen, pe cale terestră, ideal până la finalul acestui an.

La Consiliul Justiție și Afaceri Interne din 10 octombrie, Comisia Europeană va saluta rezultatele bune obținute de România după implementarea proiectelor pilot de securizare a frontierelor și după accederea la air-Schengen. De această dată, însă, realizarea acestei ținte necesită sprijinul total al partenerilor europeni, fără de care ar fi dificil să obținem consensul dorit. Trebuie să fim precauți și la poziția altor state membre.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 7, 2024, 2:23 PM 14:23

Disqus Comments Loading...