Ungaria: Cererea Oficiala de ULTIM MOMENT in Consiliul JAI, Impactul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Ungaria Cererea Oficiala ULTIM MOMENT Consiliul JAI Impactul Aderarea Romaniei Schengen

Ungaria a anuntat statele UE cu privire la o importanta decizie pe care a luat-o si pe care vrea sa o vada implementata in toata Uniunea, chiar daca procesul ar putea bloca si mai mult aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre, iar asta deoarece Viktor Orban vrea o regandire a felului in care se acorda azilul persoanelor care cer aceasta protectie.

Ungaria vrea sa fie modificata legislatia in baza careia se acorda protectie prin azil pentru migranti, pentru ca statele UE sa aiba o practica unitara in acest sens si sa accepte, in final, mai putini migranti, care sa fie retrimisi mai rapid in tarile de origine, daca au disparut conditiile care i-au fortat sa plece, ceea ce ar putea complica aderarea Romaniei la Schengen.

Ungaria cere o regandire a legislatiei privind azilul in Europa in plin context favorabil unei masuri atat de radicale, cu Karl Nehammer, sau succesorul sau, sau Giorgia Meloni, perfect pregatiti pentru decizii de acest gen, dar aderarea Romaniei la Schengen poate fi mult complicata de noi negocieri pentru punerea in aplicare a unor asemenea decizii, extrem de complicate.

“Ținând cont de diferitele practici menționate mai sus și de numărul tot mai mare de beneficiari ai protecției internaționale în statele membre, sugerează Președinția maghiară să purta o discuție generală cu privire la revizuirea statutului beneficiarilor de protecție internațională în cadrul grupul de lucru pentru azil.

În pregătirea punerii în aplicare a noii legislații privind azilul, această dezbatere ar putea contribui la armonizarea practicilor actuale în statele membre. Prin urmare, Președinția invită delegațiile să își facă schimb de opinii pe baza celor de mai jos întrebări la următoarea reuniune a Grupului de lucru pentru azil.”

author avatar
Redactia iDevice.ro