ANM: Buletinul Meteo Oficial de ULTIM MOMENT cu Prognoza Starii Vremii Actualizata in Romania pe 14 zile

ANM Buletinul Meteo Oficial ULTIM MOMENT Prognoza Starii Vremii Actualizata Romania 14 zile

ANM, Administratiei Nationale de Meteorologie, a transmis buletinul meteo oficial de ultim moment cu prognoza starii vremii actualizata in Romania pe 14 zile, sugerand o evolutie a temperaturilor peste mediile normale, cu variatii usoare si ploi izolate in diferite regiuni ale tarii.

ANM spune ca estimarea meteo, realizata cu ajutorul produselor numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata, ne arata ca vom avea parte de o vreme placuta in majoritatea regiunilor, cu episoade de incalzire si racire.

Banat

In primele zile ale saptamanii, temperaturile vor creste treptat, atingand valori de pana la 26 de grade intre 8 si 10 octombrie. Ulterior, temperaturile vor scadea usor, iar din 14 octombrie vor ajunge la valori medii de aproximativ 19 grade. Noptile vor deveni mai racoroase dupa data de 11 octombrie, cand temperaturile minime vor cobori spre 7-10 grade. Ploi locale sunt posibile intre 9 si 12 octombrie, dar si spre finalul intervalului.

Crisana

Valorile termice maxime vor ajunge la 24-26 de grade pana la data de 10 octombrie, urmate de o usoara scadere pana la 18 grade in a doua saptamana. Minimele vor varia intre 6 si 14 grade, iar sansele de ploaie sunt mari in perioada 9-12 octombrie si pe 14 octombrie.

Transilvania

In Transilvania, incalzirea vremii va fi vizibila pana la 11 octombrie, cand temperaturile maxime vor ajunge la 24 de grade. Apoi, temperaturile vor scadea pana la 16-18 grade in a doua saptamana a intervalului. Ploile vor fi rare, dar sunt prognozate sanse mari de precipitatii in zilele de 12 si 14 octombrie.

Maramures

Temperaturile vor urca pana la 24 de grade pana la 10 octombrie, urmate de o scadere treptata spre 16-18 grade. Minimele nocturne vor fi cuprinse intre 5 si 12 grade, iar sansele de ploaie sunt mari in perioada 12-14 octombrie si dupa 19 octombrie.

Moldova

In Moldova, incalzirea va continua pana la 11 octombrie, cu temperaturi de pana la 24 de grade. In a doua parte a intervalului, maximele vor cobori spre 16 grade. Ploi slabe sunt posibile pe 12 si 14 octombrie.

Dobrogea

Vremea se va incalzi pana la 11 octombrie, cand temperaturile vor ajunge la 24 de grade. Dupa aceasta data, valorile vor scadea pana la 17 grade, urmate de o usoara crestere spre finalul intervalului. Sunt posibile ploi slabe intre 12 si 15 octombrie.

Muntenia

In Muntenia, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pana la mijlocul lunii, cu temperaturi de pana la 27 de grade. Ulterior, temperaturile vor scadea treptat, atingand 18-20 de grade spre finalul perioadei. Probabilitatea pentru ploi va creste intre 12 si 15 octombrie.

Oltenia

Temperaturile vor urca pana la 26 de grade in perioada 10-11 octombrie, urmate de o scadere treptata pana la 18-20 de grade in a doua jumatate a intervalului. Ploile locale sunt posibile pe 9, 12 si 14 octombrie.

La munte

In zona montana, vremea va fi calda in primele zile, cu temperaturi maxime de pana la 16 grade intre 8 si 11 octombrie. Dupa aceasta perioada, valorile vor scadea la 10-12 grade. Ploi locale sunt posibile pe 12 si 14 octombrie.

Vremea in perioada 7-20 octombrie 2024 va fi caracterizata prin temperaturi peste media normala, cu episoade de racire si sanse de ploi locale in majoritatea regiunilor tarii, in special in jurul datelor de 12 si 14 octombrie.

author avatar
Redactia iDevice.ro