X

Cooperarea Oficiala de ULTIM MOMENT a lui Stefan-Radu Oprea Vizand Milioane dintre Romani

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a derulat o actiune foarte importanta pentru Romania, iar asta deoarece a decis sa aiba in mod oficial o intalnire cu omologul sau bulgar, Evtim Miloshev, ministrul Turismului din Bulgaria, pentru a discuta perspectivele de cooperare in domeniul turismului intre cele doua tari.

Stefan-Radu Oprea afirma ca in cadrul intrevederii, cei doi oficiali au agreat semnarea unui Memorandum de Intelegere, cu scopul de a institui o comisie mixta care sa sprijine dezvoltarea unor proiecte comune sub coordonarea directa a ministrilor turismului.

Comisia mixta va avea rolul de a consolida cooperarea dintre Romania si Bulgaria, prin dezvoltarea de produse turistice integrate, in special pentru atragerea turistilor din regiuni mai indepartate, precum Asia si America de Sud. „Impreuna, ne putem promova mai bine!

Stefan-Radu Oprea spune ca primul pas a fost deja facut prin crearea rutelor cultural-turistice comune, insa acestea pot fi valorificate mult mai eficient, inclusiv la expozitiile si targurile internationale”, a declarat ministrul Stefan-Radu Oprea. Acesta a adaugat ca noua comisie mixta va avea un rol important in stabilirea unui plan de actiuni pentru dezvoltarea initiativelor comune.

Ministrul bulgar Evtim Miloshev a subliniat importanta unei strategii comune care sa valorifice mostenirile culturale ale celor doua tari. In acelasi timp, a mentionat intalnirea sa recenta de la Tokyo cu ministrul japonez, in care a promovat oferta turistica integrata a Romaniei si Bulgariei. „Lumea vede adesea Romania si Bulgaria ca o singura destinatie, iar crearea acestei comisii reprezinta o oportunitate reala de a creste impreuna”, a precizat acesta.

Stefan-Radu Oprea a accentuat rolul turismului in dezvoltarea economiilor celor doua tari si importanta parteneriatului public-privat in atragerea turistilor straini. S-a convenit ca in cadrul comisiei sa fie inclusi si reprezentanti ai organizatiilor de management al destinatiei si ai autoritatilor publice locale, pentru a favoriza schimburile de bune practici si informatii relevante.

Cei doi ministri au discutat si despre participarea la targuri internationale de turism. Partea bulgara a confirmat prezenta sa cu un stand la Targul de Turism al Romaniei, iar Romania a fost invitata la evenimentul de profil „Holiday & Spa Expo” din Sofia, programat pentru anul viitor. Astfel, se urmareste echilibrarea numarului de turisti intre cele doua tari, prin promovarea reciproca a ofertelor turistice.

Stefan-Radu Oprea spune si ca ei si-au exprimat dorinta de a participa reciproc la deschiderea sezonului turistic de iarna din tarile lor, considerand acest gest un pas important pentru intarirea colaborarii in domeniul turismului.

Stefan-Radu Oprea a subliniat importanta crearii unor rute turistice regionale pentru atragerea turistilor din piete indepartate, cum ar fi Asia si America. „Turistul din Asia cauta sa viziteze mai multe tari atunci cand vine in Europa. De aceea, asociatiile patronale si agentiile de turism, sub coordonarea ministerelor noastre, pot colabora pentru promovarea unor astfel de rute regionale”, a spus ministrul roman.

Acest parteneriat reprezinta nu doar un demers pentru cresterea numarului de turisti, ci si o oportunitate de a imbunatati rapid comunicarea si solutionarea problemelor semnalate de turistii din Romania si Bulgaria. Astfel, colaborarea stransa dintre cele doua tari va contribui la dezvoltarea turismului si la cresterea notorietatii lor pe pietele internationale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 8, 2024, 1:51 PM 13:51

Disqus Comments Loading...