X

Franta si Germania cer Oficial Masuri URGENTE Comisiei Europene, Implicand si Aderarea Romaniei la Schengen

Franta si Germania s-au alaturat unui grup de 15 state europene care cer o serie de masuri radicale implementate de catre Comisia Europeana de urgenta, iar asta pentru ca se doreste o relaxare a regulilor privind deportarea migrantilor, problema in discutie de 6 ani, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi substantial ajutata de acest lucru.

Franta si Germania au semnat o scrisoare trimisa Comisiei Europene cu aproape 2 saptamani inainte ca o intalnire sa aiba loc la Bruxelles pentru a se discuta problemele migratiei, tarile dorind sa aiba libertatea de a face deportarile migrantilor mai usor, daca nu au drept de sedere, sau sunt un pericol pentru siguranta nationala, masurile putand grabi aderarea Romaniei la Schengen.

Franta si Germania s-au alaturat acestui contingent de tari dupa o perioada lunga in care au stat departe de acest subiect, desi el s-a dovedit a fi o problema destul de serioasa pentru multi europeni, insa iata ca lucrurile se schimba si poate ca aderarea Romaniei la Schengen va beneficia intr-o mai mare masura de ceea ce se va intampla.

“Mesajul cheie asupra căruia toți sunt de acord este un semnal clar către Comisie că avem nevoie de un sistem de returnare al UE mai strict, cu obligații mai clare de cooperare din partea celor returnați și mai puțină interpretare din partea Curții Europene de Justiție.

Este încă prea obișnuit acum ca procedurile de returnare să fie suspendate, deoarece persoanele nu cooperează la identificare, sau dispar de pe radar sau lansează contestații în mod repetat. Multe state membre ale UE se plâng că încercările de returnare forțată a migranților nu reușesc, făcând autoritățile vulnerabile la acuzațiile de politică migrațională eșuată.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 8, 2024, 1:03 PM 13:03

Disqus Comments Loading...