Vodafone si Google Anunta un Important Parteneriat in Valoare de 1 Miliard de Euro

Vodafone Google Anunta Important Parteneriat Valoare 1 Miliard Euro

Vodafone si Google au anuntat astazi extinderea parteneriatului lor existent prin semnarea unui nou acord pe zece ani. Scopul acestui parteneriat strategic este de a oferi noi servicii, dispozitive si experiente de televiziune milioanelor de clienti Vodafone din Europa si Africa, sustinute de Google Cloud si de modelele AI generative Gemini de la Google.

Acordul include furnizarea de servicii de stocare, securitate si asistenta AI pentru clientii Vodafone din 15 tari, precum si pentru partenerii sai din alte 45 de piete la nivel global. In acelasi timp, Google va utiliza serviciile de conectivitate fixa si mobila ale Vodafone pentru a imbunatati productivitatea fortei sale de munca.

“Impreuna, Vodafone si Google vor aduce continut nou si dispozitive bazate pe AI catre milioane de consumatori. Prin aceste servicii, clientii nostri pot descoperi noi modalitati de a invata, de a crea si de a comunica, precum si de a se bucura de continut TV la o scara fara precedent”, a declarat Margherita Della Valle, CEO al Grupului Vodafone.

Sundar Pichai, CEO Google si Alphabet, a adaugat: “Extinderea parteneriatului nostru cu Vodafone ne va ajuta sa aducem cele mai avansate produse si servicii AI, inclusiv modelele noastre Gemini, catre mai multi oameni din Europa si Africa. Sunt entuziasmat sa vad cum clientii Vodafone, micile companii si autoritatile guvernamentale vor folosi inteligenta artificiala generativa si Google Cloud pentru a transforma modul in care lucreaza si acceseaza informatii.”

Imbunatatirea experientei consumatorilor

Un obiectiv principal al parteneriatului dintre Vodafone si Google este de a ajuta consumatorii sa beneficieze de cele mai recente tehnologii hardware si digitale, inclusiv aplicatii bazate pe AI si cloud. Cele doua companii vor colabora pentru a imbunatati si extinde gama de produse si servicii disponibile in magazine si online, sustinute de o experienta noua pentru clienti bazata pe beneficiile inteligentei artificiale.

Vodafone si Google vor lucra impreuna pentru a permite Vodafone sa ofere consumatorilor produse ce includ abonamente la YouTube si Google One, cum ar fi planuri de stocare si AI Premium, pe langa o gama extinsa de produse Pixel si alte dispozitive Android.

De asemenea, cele doua companii vor colabora la o serie de imbunatatiri pentru Vodafone TV, care are la baza Android TV. Folosind capabilitatile avansate de AI ale Google Cloud, vor fi disponibile functii suplimentare de descoperire a continutului, recompense si oferte, precum si monetizarea continutului cu Google Ad Manager pentru a oferi o experienta de publicitate mai buna. Echipele celor doua companii exploreaza, de asemenea, o experienta YouTube complet integrata pe dispozitivele Vodafone TV.

Transformare digitala si securitate: sustinute de inteligenta artificiala a Google Cloud

Vodafone si Google Cloud au deja un istoric solid de colaborare. Companiile au lucrat impreuna pentru a crea un depozit de date care gazduieste datele Vodafone si serviciile sale existente de AI si analiza de date pe Google Cloud, asigurand securitate maxima si conformitate legala.

Cu extinderea parteneriatului, Vodafone va folosi Vertex AI, platforma de inteligenta artificiala pentru companii de la Google Cloud, pentru a dezvolta, implementa si extinde modele de invatare automata si aplicatii AI bazate pe modelele Google Gemini. Acest lucru va accelera procesul prin care Vodafone poate inova si lansa noi produse in mai multe tari.

Prin acest parteneriat, Vodafone isi propune sa ofere companiilor protectie cibernetica imbunatatita cu propria sa solutie de securitate nativa in cloud, care va fi dezvoltata in curand, utilizand platforma de operatiuni de securitate de la Google Cloud. Aceasta va gestiona incidentele si evenimentele de securitate, oferind cele mai recente instrumente software de protectie. Vodafone va utiliza, de asemenea, aceasta platforma cand va dezvolta anumite produse si servicii pentru a se asigura de securitatea lor inca din faza de design, protejand clientii online.

Ambele companii intentioneaza sa promoveze impreuna utilizarea standardelor universale ale industriei in domenii precum siguranta online, dezvoltarea responsabila a inteligentei artificiale, performanta retelei si interoperabilitatea, pentru a genera economii de scara in eficienta industriala, a stimula inovatia si a imbunatati serviciile publice.

Prin acest parteneriat, Vodafone va aduce serviciile de cloud, continut si conectivitate bazate pe inteligenta artificiala catre mai multi oameni, deschizand noi oportunitati pentru consumatori si companii deopotriva.

author avatar
Redactia iDevice.ro