X

Dispozitia de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu cu Aplicare Imediata pentru Milioane de Oameni

Simona Bucura-Oprescu, Ministerul Muncii, a luat pe toata lumea prin surprindere astazi, iar asta deoarece a confirmat pentru milioane de romani ca pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate in avans, vineri, 11 octombrie 2024, pentru toti pensionarii care primesc banii in conturi bancare. Aceasta masura vine in sprijinul a peste 2,6 milioane de pensionari, conform datelor furnizate de Casa Nationala de Pensii Publice.

Simona Bucura-Oprescu spune ca decizia de a vira pensiile mai devreme are ca scop facilitarea accesului pensionarilor la fondurile necesare pentru cheltuielile zilnice, oferindu-le astfel un plus de confort financiar. Ministrul Muncii a subliniat importanta acestei masuri, mai ales in contextul actual, in care multe persoane varstnice se confrunta cu provocari economice.

Simona Bucura-Oprescu, a participat la Budapesta la o conferinta de nivel inalt dedicata persoanelor cu dizabilitati, avand tema “You are Value!”. Evenimentul a fost organizat in contextul Presedintiei Ungare a Consiliului Uniunii Europene si a reunit oficiali si experti din intreaga Europa pentru a discuta strategiile de incluziune sociala si profesionala.

In cadrul conferintei, ministrul a evidentiat eforturile Romaniei in ceea ce priveste integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii. “Fiecare persoana are potentialul de a contribui la societate. Impreuna putem transforma dizabilitatea in abilitatea de a reusi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu si-a stabilit obiective clare: pana in 2027, Romania doreste sa atinga o rata de angajare a persoanelor cu dizabilitati de cel putin 55% din numarul total al acestora. De asemenea, se urmareste ca minimum 4% din personalul companiilor si institutiilor publice cu peste 50 de angajati sa fie format din persoane cu dizabilitati.

Pentru a incuraja angajatorii sa ofere oportunitati de munca acestei categorii, ministerul propune acordarea unei subventii de aproximativ 450 de euro pe luna, timp de 18 luni, pentru angajarea permanenta a persoanelor cu dizabilitati si a absolventilor din randul acestora.

“Ne dorim sa construim o societate in care fiecare om are sansa sa contribuie si sa fie apreciat. Prin programele de economie sociala si initiativele de ocupare, sustinem atat angajatii cu dizabilitati, cat si angajatorii care ii integreaza”, a subliniat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu spune ca ministerul sau promoveaza o serie de programe menite sa faciliteze accesul persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii. Acestea includ cursuri de formare profesionala, consiliere vocationala si parteneriate cu sectorul privat pentru crearea de locuri de munca adaptate.

Deasemenea, se lucreaza la imbunatatirea cadrului legislativ pentru a elimina barierele care impiedica integrarea completa a persoanelor cu dizabilitati in societate. Accentul este pus pe oferirea de oportunitati egale si pe recunoasterea valorii pe care aceste persoane o aduc comunitatii.

Prin aceste demersuri, autoritatile spera sa creeze un mediu propice in care toti cetatenii, indiferent de abilitatile lor, sa poata contribui activ la dezvoltarea economica si sociala a tarii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 9, 2024, 7:09 PM 19:09

Disqus Comments Loading...