X

Microsoft Lanseaza o Noua Actualizare pentru Windows 11, cu Avertizarile de Rigoare

Microsoft a anuntat lansarea unei noi actualizari pentru Windows 11, concentrata pe rezolvarea unor vulnerabilitati de securitate si imbunatatirea performantei sistemului de operare. Actualizarea include imbunatatiri care au fost parte a pachetului KB5043178, lansat pe 26 septembrie 2024, si aduce solutii pentru probleme recent identificate.

Una dintre principalele probleme abordate este legata de serviciul Remote Desktop Gateway. Anterior, serviciul putea inceta sa raspunda atunci cand utiliza apeluri de procedura la distanta (RPC) prin HTTP, ceea ce ducea la deconectarea clientilor care se bazau pe acest serviciu. Noua actualizare remedieaza aceasta problema, asigurand o conexiune stabila si fiabila pentru utilizatorii care folosesc accesul la distanta.

Actualizarea aduce si imbunatatiri semnificative ale stack-ului de servicii, componenta esentiala responsabila de instalarea actualizarilor Windows. Aceste imbunatatiri asigura un proces de actualizare mai robust si mai fiabil, permitand dispozitivelor sa primeasca si sa instaleze actualizarile Microsoft fara probleme.

Microsoft a recunoscut o problema care afecteaza jucatorii de pe dispozitive ARM: acestia nu pot descarca si juca Roblox prin Microsoft Store pe Windows. Compania lucreaza activ la o solutie si recomanda utilizatorilor afectati sa urmareasca actualizarile viitoare pentru rezolvarea acestei situatii.

Microsoft Lanseaza o Noua Actualizare pentru Windows 11, cu Avertizarile de Rigoare

Actualizarea va fi descarcata si instalata automat prin Windows Update si Microsoft Update. Pentru cei care au instalat actualizari anterioare, doar noile modificari continute in acest pachet vor fi descarcate si instalate pe dispozitiv.

Daca utilizatorii doresc sa elimine ultima actualizare cumulativa (LCU) dupa instalarea pachetului combinat SSU si LCU, pot utiliza comanda in linie de comanda DISM/Remove-Package cu numele pachetului LCU ca argument. Numele pachetului poate fi obtinut prin comanda: DISM /online /get-packages.

Este important de mentionat ca folosirea Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) cu optiunea /uninstall pe pachetul combinat nu va functiona, deoarece acesta contine si SSU, care nu poate fi eliminat dupa instalare.

Microsoft incurajeaza toti utilizatorii sa instaleze aceasta actualizare pentru a beneficia de cele mai recente imbunatatiri de securitate si performanta. Pentru mai multe informatii despre vulnerabilitatile de securitate abordate, utilizatorii pot consulta Security Update Guide si actualizarile de securitate din octombrie 2024 pe site-ul oficial Microsoft.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 8, 2024, 11:58 PM 23:58

Disqus Comments Loading...