Misiuni Importante de ULTIM MOMENT Anuntate de Armata Romana, plus Actiunile Ministrului Apararii

Misiuni Importante ULTIM MOMENT Anuntate Armata Romana Actiunile Ministrului Apararii

Armata Romana anunta in mod oficial faptul ca a fost implicata in multiple activitati importante pentru militarii romani, atat pe plan intern, cat si international, demonstrand profesionalism si dedicare. Brigada 15 Mecanizata “Podu Inalt” a desfasurat exercitiul “Zimbru 24” concentrandu-se pe secventa LFX (Live Fire Exercise). Scopul principal a fost perfectionarea abilitatilor unitatilor subordonate din Iasi.

La exercitiu au participat si aeronavele IAR 99 SOIM si 330 SOCAT, alaturi de o echipa JTAC (Joint Terminal Air Controller) din cadrul Bazei 95 Aeriene “Erou Capitan Aviator Alexandru Serbanescu”, care au oferit sprijin aerian.

Armata Romana transmite deasemenea ca pe 9 octombrie, o aeronava C-130 Hercules a Fortelor Aeriene Romane a executat o misiune umanitara in Liban, cu aprobarea ministrului apararii nationale, Angel Tilvar. Aeronava a repatriat 58 de persoane aflate in situatii vulnerabile, majoritatea femei si copii, care au solicitat asistenta Ministerului Afacerilor Externe. Misiunea a fost indeplinita cu succes, aeronava revenind la Baza 90 Transport Aerian in aceeasi zi.

Detasamentul de Protectia Fortei, format din militarii Batalionului 2 Infanterie Mecanizata “Calugareni”, se pregateste pentru misiunea de instruire a Uniunii Europene in Republica Centrafricana. In perioada 25 septembrie – 4 octombrie, acestia au executat un modul de instruire in mediul urban la Centrul National de Instruire Intrunita “Getica” din Cincu, simuland situatii pe care le vor intalni in teatrul de operatii.

Armata Romana dezvaluie deasemenea si ca ministrul apararii nationale, Angel Tilvar, impreuna cu o delegatie de rang inalt, a efectuat o vizita in Balcanii de Vest pe 8 si 9 octombrie. Prima oprire a fost la Pristina, unde s-a intalnit cu echipa de comandă a operatiunii NATO KFOR si cu militarii romani dislocati in Kosovo.

In cadrul discutiilor cu generalul-maior Ozkan Ulutas, comandantul KFOR, s-a subliniat angajamentul ferm al Romaniei in sprijinirea eforturilor de securitate din regiune. “Romania este pregatita sa isi onoreze obligatiile si sa sustina eforturile aliate pentru mentinerea securitatii si promovarea pacii in Balcanii de Vest”, a declarat ministrul Tilvar.

In contextul apropierii Zilei Armatei Romane, sarbatorita anual pe 25 octombrie, ministrul a dorit sa transmita personal aprecierea sa pentru eforturile militarilor romani aflati in misiuni externe. “Este o mare bucurie sa va intalnim si sa va multumim pentru dedicarea cu care va indepliniti misiunile, chiar si in conditii dificile”, le-a spus acesta militarilor din bazele Camp Film City si Camp Novo Selo.

Armata Romana, prin aceste actiuni, continua sa demonstreze profesionalism si devotament, atat in misiuni interne de pregatire si instruire, cat si in operatiuni internationale menite sa promoveze pacea si securitatea la nivel global.

author avatar
Redactia iDevice.ro