Planul de Actiune de ULTIM MOMENT Anuntat de Stefan-Radu Oprea cu Masuri pentru Romania

Planul Actiune ULTIM MOMENT Anuntat Stefan-Radu Oprea Masuri Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anuntat masurile care au fost luate si vor fi beneficie pentru Romania in viitorul, in urma incheierii celei de-a patra editii a comisiei mixte economice romano-egiptene, pe care a co-prezidat-o alaturi de Dr. Rania Al-Mashat, ministrul Planificarii, Dezvoltarii Economice si Cooperarii Internationale al Egiptului.

Stefan-Radu Oprea spune ca discutiile au generat un plan clar de actiune pentru dezvoltarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari. “Astazi, relatiile comerciale dintre Romania si Egipt se ridica la peste un miliard de dolari, echilibrat: 586 de milioane de dolari exportam noi, in timp ce importam din Egipt produse in valoare de 520 de milioane”, a declarat Oprea.

Stefan-Radu Oprea a anuntat semnarea a patru memorandumuri si doua contracte intre companiile de electricitate si gaz, prin care companiile romanesti vor contribui la dezvoltarea retelei de gaze din Egipt.

Stefan-Radu Oprea spune ca in domeniul agricol, a colaborat cu ministrul Agriculturii din Romania, Florin Barbu, si ministrul Agriculturii din Egipt, Alaa Farouk, pentru a deschide noi piete pentru produsele agricole. Printre planurile discutate s-au numarat accesarea pietei de pasare din Egipt, exporturile de animale vii, precum si reincalzirea povestii de succes a tractorului romanesc U 650 in Egipt, continuat astazi de IRUM.

“Sunt multe oportunitati in domenii precum energia, energiile verzi, hidrogenul, inteligenta artificiala, cooperarea intre intreprinderile mici si mijlocii, si transporturi. Acestea trebuie fructificate de catre antreprenori”, a mai adaugat Stefan-Radu Oprea.

Pentru a stimula colaborarea economica, a fost organizat un Forum de afaceri cu participare romano-egipteana, iar s-a decis infiintarea unui comitet de monitorizare pentru a facilita atingerea obiectivelor stabilite si eliminarea barierelor comerciale.

Intr-o alta ordine de idei, intre 9 si 11 octombrie, Romania a fost prezenta la cel mai mare targ B2B din Italia dedicat industriei turismului, TTG Travel Experience. Standul national organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a gazduit 17 expozanti, inclusiv Organizatii de Management al Destinatiei.

Stefan-Radu Oprea a subliniat importanta pietei italiene pentru turismul romanesc, in special intrucat Italia se afla pe locul al doilea in topul vizitatorilor straini care aleg Romania pentru vacante.

Campania “Lasciati sorprendere dalla Romania!” a avut un impact semnificativ, atragand un interes crescut in randul turistilor italieni, iar participarea la TTG Travel Experience a fost considerata o oportunitate unicat pentru consolidarea relatiilor cu principalele agentii de turism si pentru a promova frumusetile Romaniei.

author avatar
Redactia iDevice.ro