Franta: Solutia cu Masuri de ULTIM MOMENT, Inspirate de Italia, Grabind Aderarea Romaniei la Schengen

Franta Solutia Masuri ULTIM MOMENT, Inspirate de Italia Grabind Aderarea Romaniei Schengen

Franta pune paie pe focul scandalului care tine ocupata Europa in momentul de fata, iar asta pentru ca, prin ministrul sau de interne, Bruno Retailleau, cere implementarea de urgenta, inclusiv in avans, a noului pact privind azilul si migratia, ceea ce ar facilita aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen, poate in 2024, asa cum promite Bucurestiul.

Franta vrea deasemenea deportarea mai rapida a migrantilor fara drept de azil, chiar si in baza unor legislatii mai vechi, scopul fiind de a scoate cat mai repede din Europa persoanele care nu au de ce sa stea pe teritoriul european in momentul de fata, aderarea Romaniei la Schengen in totalitate fiind ajutata serios de acest lucru in momentul de fata.

Franta aduce in discutie si ideea Italiei de creare a centrelor de migranti la marginile UE, adica in tari ca Romania, pentru ca toti cei care intra pe teritoriul european sa nu ajunga in Vestul Europei, Giorgia Meloni fiind laudata pentru deciziile sale, insa aderarea Romaniei la Schengen ne-ar putea complica si mai mult situatia din multe puncte de vedere.

“Pactul european privind azilul și migrația ar trebui pus în aplicare cât mai repede posibil, sau chiar în avans. Vreau să revizuiesc Directiva privind returnarea, al cărei principiu călăuzitor este returnarea tuturor imigranților ilegali în țara lor de origine sau de tranzit. Acest text, adoptat în 2008, stabilește și durata detenției și tratamentul minorilor.

Regulamentul a fost elaborat și adoptat într-o lume radical diferită. Este o denumire greșită, deoarece, în realitate, Directiva privind returnarea împiedică mulți oameni să se întoarcă. Nu exclud nicio soluție a priori pentru transferul migranților către centre din afara UE, conform acordului dintre Italia și Albania.”

author avatar
Redactia iDevice.ro