X

Schengen: Solutia Radicala de ULTIM MOMENT Inspirata de Italia si Aderarea Romaniei in Totalitate

Schengen este ferm in centrul discutiilor politice care au loc la nivel european in momentul de fata, iar asta pentru ca in cadrul Consiliului JAI de zilele acestea se discuta o solutie a Italiei, pusa deja in aplicare, care ar putea reduce migratia ilegala si presiunea pe sistem, ajutand in acelasi timp si aderarea Romaniei cu granitele terestre.

Schengen ar putea fi mai bine protejat, in opinia unora dintre tarile care fac parte din sistem, daca s-ar crea centre de primier si gazduire a migrantilor la granitele Uniunii Europene, in tari ca Romania, in care acestia sa fie gazduiti cat timp le sunt procesate cererile de azil, ceea ce ar putea ajuta aderarea Romaniei, desi cu multa presiune.

Schengen are nevoie de masuri de acest gen pentru a se reduce substantial migratia ilegala, aderarea Romaniei depinzand in totalitate de acest lucru, pentru ca pana acum refuzul de primire al tarii noastre s-a bazat pe numarul mare de cereri de azil din Austria, dar solutiile de acest gen ar putea reduce presiunea.

“Președinția le va cere miniștrilor să se exprime dacă UE ar trebui să înceapă să exploreze la nivel de experți și în deplină conformitate cu legislația internațională și UE și cu drepturile fundamentale juridice și fezabilitatea practică a soluțiilor inovatoare în domeniul returnărilor, în special a centrului de returnare concept.

Deasemenea, dorește să audă de la miniștri despre modul în care UE poate consolida și mai mult exteriorul dimensiunea și ce rol poate juca Frontex în acest sens. Miniștrii sunt întrebați și despre necesitatea potențială de acțiuni la nivelul UE pentru returnarea efectivă a infractorilor și a persoanelor care reprezintapozează a amenințări de securitate.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 11, 2024, 12:24 PM 12:24

Disqus Comments Loading...