Cerintele Hotararii de Guvern de ULTIM MOMENT a lui Sorin Grindeanu cu Masuri Vizand toata Romania

Cerintele Hotararii Guvern ULTIM MOMENT Sorin Grindeanu Masuri Vizand Romania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a hotarat sa pregateasca adoptarea unei noi Hotarari de Guvern, care prevede o serie de masuri importante, in contextul dezvoltarii continue a infrastructurii feroviare si a extinderii transportului urban si suburban pe sine, unde Autoritatea Feroviara Romana – AFER joaca un rol esential in asigurarea sigurantei si calitatii serviciilor oferite.

Sorin Grindeanu spune ca infiintata prin Ordonanta Guvernului nr. 95/1998, cu modificarile ulterioare, AFER functioneaza ca un organism tehnic de specialitate, subordonat Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, fiind finantata integral din venituri proprii.

AFER isi exercita atributiile independent fata de orice operator de transport feroviar, administrator de infrastructura sau entitate contractanta, fiind responsabila de certificare, evaluarea conformitatii, autorizare, omologare si agrementare tehnica pentru transportul feroviar, cu metroul, monorai si alte forme de transport urban si suburban.

Sorin Grindeanu, a subliniat in prevederile Hotararii de Guvern importanta acestei autoritati in asigurarea unui climat de siguranta si calitate. “Activitatea AFER este vitala pentru functionarea in siguranta a transportului feroviar si pe sine, inclusiv pentru transportul cu metroul, metroul usor si alte sisteme similare”.

Documentul mentioneaza deasemenea ca dezvoltarea infrastructurii feroviare, construirea de noi linii de metrou si modernizarea materialului rulant trebuie sa fie conforme cu cerintele tehnice aflate in continua evolutie. In prezent, AFER elibereaza autorizatii si certificari pentru furnizori, agremente tehnice, autorizatii de laborator si omologari tehnice pentru operatorii economici implicati in aceste domenii.

Sorin Grindeanu spune si ca produsele si serviciile utilizate in activitatile de construire, modernizare si intretinere a infrastructurii de transport feroviar si urban pe sine pot fi furnizate doar de operatorii certificati de aceasta autoritate, care asigura controlul calitatii si respectarea normelor de siguranta.

Sorin Grindeanu a evidentiat si importanta reglementarii stricte a operatorilor economici din acest sector, pentru a proteja siguranta transportului, sanatatea publica si mediul inconjurator. “Toti operatorii trebuie sa respecte cerintele stricte impuse de AFER pentru a asigura un transport sigur si eficient in Romania,” a spus acesta.

Cu o responsabilitate extinsa asupra unor domenii esentiale, precum transportul feroviar si infrastructura urbana, AFER isi mentine rolul crucial in modernizarea si dezvoltarea transportului pe sine in Romania, contribuind la un sistem de transport sigur, modern si durabil.

author avatar
Redactia iDevice.ro