Germania: Planul Oficial de ULTIM MOMENT Hotarat de Berlin, Afectand Aderarea la Schengen a Romaniei

Germania Planul Oficial ULTIM MOMENT Hotarat Berlin Afectand Aderarea Schengen Romaniei

Germania anunta pasii oficiali de ultim moment pe care Guvernul condus de Olaf Scholz intentioneaza sa ii puna de indata in aplicare, iar asta deoarece prin ministrul Nancy Faeser confirma faptul ca vrea sa implementeze noul pact privind azilul si migratia cat mai repede posibil, ceea ce va ajuta enorm aderarea Romaniei la Schengen mai repede, poate in anul 2025.

Germania se lauda cu o scadere cu 23.3% a numarului de cereri de azil in 2024 fata de 2023, multumita masurilor recente, adica noile controale la granitele terestre, dar Nancy Faeser a anuntat inclusiv un nou pachet de masuri de securitate din cauza migratiei, toate aceste decizii grabind aderarea Romaniei la Schengen, cu aprobare posibil in cursul anului 2024.

Germania s-a confruntat cu un recent val de atacuri extrem de grave, unele fiind puse in seama migrantilor, iar acum guvernul de la Berlin vrea sa faca mai multe pentru a-si proteja cetatenii, ceea ce inseamna reducerea migratiei ilegale, iar daca masurile au efect, aderarea Romaniei la Schengen poate avea loc si cu granitele terestre, dupa ridicarea controalelor aeriene si maritime.

“Măsurile noastre funcționează. Implementăm noul sistem european comun de azil cât mai repede posibil. Cu aproape un sfert mai puține cereri de azil în Germania: în perioada ianuarie-septembrie 2024, există cu 23,3% mai puține cereri de azil inițiale în Germania în perioada ianuarie-septembrie 2024 (179.212) față de perioada comparabilă a anului precedent (233.744).

Este o prioritate să punem în aplicare sistemul european comun de azil (CEAS) cât mai repede posibil. Sunt foarte mulțumita de acordul din coaliție la care am ajuns în discuții constructive. După atacul criminal de la Solingen, pachetul nostru de securitate este răspunsul potrivit pentru a ne consolida securitatea.”

author avatar
Redactia iDevice.ro