Solicitarile Oficiale de ULTIM MOMENT facute de catre Nicusor Dan pentru Bucuresti

Solicitarile Oficiale de ULTIM MOMENT facute de catre Nicusor Dan pentru Bucuresti

Nicusor Dan, primarul General al Bucurestiului, a anuntat recent o serie de solicitari foarte importante pentru candidatii la alegerile prezidentiale din acest an, cu scopul de a imbunatati administrarea Bucurestiului si dezvoltarea sa durabila.

Nicusor Dan spune ca printre aceste solicitari se numara emiterea tuturor autorizatiilor de construire din Bucuresti de catre Primarul Municipiului si emiterea documentatiilor de urbanism de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Nicusor Dan a mentionat ca va avea intalniri cu candidatii la functia de presedinte pentru a discuta aceste propuneri.

Nicusor Dan a subliniat necesitatea modificarii Legii finantelor publice locale si a Codului Fiscal, astfel incat impartirea taxelor si impozitelor intre Primaria Capitalei si primariile de sector sa fie decisa de Consiliul General, nu de Parlament.

Deasemenea, Nicusor Dan a propus ca posibilitatea de imprumut a unitatilor administrativ-teritoriale (UAT) sa fie proportionala cu numarul de locuitori, pentru a asigura o finantare echitabila intre sectoarele Bucurestiului.

Nicusor Dan a anuntat semnarea contractului pentru reabilitarea a inca 18 kilometri de linii de tramvai. Proiectul va viza traseele liniilor 40, 27, 19, 36 si 23, pe bulevardele Th. Pallady, 1 Decembrie 1918, Basarabia, Calea Calarasilor si Bdul Corneliu Coposu, inclusiv Bucla Complex Titan.

Primarul a subliniat ca, dupa finalizarea lucrarilor, tramvaiele noi si moderne vor imbunatati semnificativ transportul public din Capitala, atragand un numar mai mare de calatori si reducand timpul de asteptare pentru cetateni. Totodata, Nicusor Dan a lansat in SEAP achizitia pentru actualizarea Bancii de Date Urbane a Municipiului Bucuresti, in vederea realizarii unei platforme de date deschise.

Aceasta achizitie face parte din proiectul “Hub mobilitate si management urban”, finantat prin fonduri PNRR. Platforma va facilita monitorizarea si coordonarea integrata a mobilitatii urbane, avand un impact direct asupra calitatii vietii si a aerului din Bucuresti. Concret, Banca de Date Urbana va fi actualizata pentru a permite dezvoltarea unei platforme de date deschise in domeniul mobilitatii si urbanismului, doua domenii strans legate de viata cotidiana a locuitorilor.

Primarul a mentionat ca termenul limita pentru primirea ofertelor este 7 noiembrie, iar platforma de date deschise va contribui la imbunatatirea comunicarii cu cetatenii si la dezvoltarea de aplicatii pentru o mai buna informare si comunicare cu acestia.

Nicusor Dan considera ca aceste masuri vor asigura o mai buna transparenta si o dezvoltare durabila pentru Bucuresti, in beneficiul tuturor locuitorilor sai.

author avatar
Redactia iDevice.ro