Spania: Demersul Oficial de ULTIM MOMENT al Madridului, cum Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Spania Demersul Oficial ULTIM MOMENT Madridului Afecteaza Aderarea Romaniei Schengen

Spania lanseaza o serie de cereri urgente din cauza problemelor serioase cu care se confrunta in momentul de fata, iar asta pentru ca prin intermediul ministrului de interne, Fernando Grande-Marlaska, cere interventia imediata a Frontex pentru protejarea tarmurilor sale, ajutand si la aderarea Romaniei la Schengen.

Spania se plange de faptul ca se confrunta cu probleme tot mai mari din cauza numarului mare de migrnati care pleaca annual spre tarmurile spaniole, cerand Frontex sa patruleze apele din jurul Africii pentru a impiedica tranzitul migrantilor catre UE, problema din cauza careia aderarea Romaniei la Schengen este blocata de foarte multa vreme.

Spania face aceste cereri din cauza faptului ca nu mai poate face fata numarului mare de migranti care ajung pe tarmurile sale in fiecare an, iar cresterea efectivelor Frontex a fost ceruta inclusiv de catre alte tari, precum Italia, asa ca ramane de vazut daca se va intampla si cat va ajuta asta aderarea Romaniei la Schengen in cursul urmatorilor ani.

“Avem și oficiali Frontex în Insulele Canare de mult timp, ani de zile lucrând la sarcini comune de informare și informații cu noi. Este importanta cooperarea și coordonarea în țările de origine și de tranzit și de a putea înfrunta mai eficient mafiile, organizațiile criminale care fac trafic cu ființe umane.

Si le pun în pericol vital în una dintre cele mai periculoase rute, cum ar fi ruta către Insulele Canare. Spania a cerut întotdeauna de la Frontex să încheie acorduri cu țările de origine și de tranzit, cu Mauritania și Senegal, pentru a putea colabora și coopera cu acestea, așa cum face Spania bilateral, în protecția acelor frontiere.”

author avatar
Redactia iDevice.ro