X

ANM: Actualizarea Oficiala de ULTIM MOMENT cu Estimarile Meteo ale Starii Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis actuaiizarea oficiala de ultim moment cu estimarile meteo ale starii vremii in Romania pentru perioada 14 octombrie – 11 noiembrie 2024, oferite de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM spune ca in urmatoarele patru saptamani, valorile termice se vor mentine in general in jurul mediilor multianuale, in timp ce regimul pluviometric va fi, in unele regiuni, usor deficitar.

Pentru saptamana 14 – 21 octombrie, temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada in toata tara. Totusi, cantitatile de precipitatii vor fi mai reduse fata de mediile anuale, in special in sud-vestul Romaniei. Este de asteptat ca aceasta zona sa resimta cel mai acut lipsa precipitatiilor, in timp ce restul teritoriului va avea un regim pluviometric similar anilor precedenti.

In perioada 21 – 28 octombrie, meteorologii anunta ca valorile de temperatura vor continua sa fie in jurul celor normale pentru aceasta saptamana. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi usor sub medie in regiunile vestice si sudice ale tarii, in timp ce in celelalte zone vor ramane in limitele climatologice obisnuite.

Pentru saptamana 28 octombrie – 4 noiembrie, prognoza arata ca temperaturile medii se vor mentine in limitele normale pentru aceasta perioada in toata tara. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele specifice acestei perioade, fara diferente semnificative fata de media multianuala.

In ultima saptamana de prognoza, 4 – 11 noiembrie, ANM estimeaza ca temperaturile vor ramane, de asemenea, in jurul valorilor obisnuite pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi in majoritatea regiunilor apropiate de mediile climatologice, ceea ce sugereaza o luna noiembrie normala, fara fenomene extreme.

ANM mentioneaza ca prognozele pe termen mediu si lung sunt bazate pe medii saptamanale, iar fenomenele extreme cu durata scurta nu pot fi anticipate cu ajutorul acestor estimari. Astfel, este recomandat sa urmariti periodic buletinele meteo pentru actualizari detaliate si avertizari punctuale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 13, 2024, 12:07 AM 00:07

Disqus Comments Loading...