ANM: ATENTIONAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT in Romania pe 13 octombrie 2024

ANM ATENTIONAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 13 octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, emite atentionarea nowcasting oficiala meteorologica de ultim moment pentru Romania pe 13 octombrie 2024, aducand in atentie un cod galben de ceata, care va afecta multiple regiuni ale tarii.

ANM spune ca atentionarea vizeaza mai multe localitati din judetele Brasov, Mures si Sibiu, unde se asteapta fenomene de vizibilitate redusa. Ceata va reduce vizibilitatea local sub 200 de metri si izolat chiar sub 50 de metri. Astfel, conditiile meteo pot pune in dificultate traficul rutier, motiv pentru care soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta si sa adapteze viteza la conditiile de drum.

Localitatile vizate de avertizare includ judetul Brasov, cu localitatile Fagaras, Recea, Mandra, Voila, Sercaia, Vistea, Ucea, Beclean, Sambata de Sus si Dragus; judetul Mures, cu localitatile Targu Mures, Sighisoara, Ludus, Iernut si alte localitati din zona; si judetul Sibiu, cu localitatile Medias, Avrig, Dumbraveni, Copsa Mica, Axente Sever si alte comune.

Avertizarile de tip cod galben sunt actualizate in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice prognozate. In cazul acestui cod galben, ANM recomanda prudenta pentru toti participantii la trafic si evitarea deplasarilor inutile in zonele afectate de ceata densa.

ANM spune ca informarile meteorologice sunt emise atunci cand fenomenele au potentialul de a deveni temporar periculoase, desi sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului.

author avatar
Redactia iDevice.ro