Italia: Masura Controversata de ULTIM MOMENT Pusa in Aplicare si Grabind Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Masura Controversata ULTIM MOMENT Pusa Aplicare Grabind Aderarea Romaniei Schengen

Italia se pregateste sa dea drumul unuia dintre cele mai controversate si discutate planuri puse in practica de vreo tara din UE, iar asta deoarece premierul Giorgia Meloni si ministrul Matteo Piantedosi confirma deschiderea centrelor pentru migranti din Albania, o masura care paote grabi aderarea Romaniei la Schengen in 2024.

Italia a negociat aceste centre cu Albania si “si-a pus in cap” Comisia Europeana cu decizia sa, dar asta acum cateva luni, deoarece acum multe alte tari din UE sunt de acord ca solutia este una foarte buna pentru reducerea migratiei si a atactivitatii tarilor din UE pentru migranti, ceea ce ar grabi mult aderarea Romaniei la Schengen.

Italia ar vrea ca planurile sale sa fie extinse de catre Comisia Europeana prin negocieri facute cu tari din Africa, insa deocamdata acest lucru este doar discutat fara a fi pus efectiv in practica, dar cu toate acestea, daca aceste idei vor fi aplicate, atunci aderarea Romaniei la Schengen cu toate granitele va fi mult grabita.

“Plănuim să începem săptămâna viitoare și, în mod realist, primii oameni vor fi duși la centrele din Albania săptămâna viitoare. Sunt asemănătoare cu cele pe care le avem în Italia, sunt centre de detenție ușoare, nu sunt CPR-uri, nu există sârmă ghimpată. Într-o acțiune sistematică de dosar există o suspiciune puternică a dorinței de a crea o modificare a căii democratice. afirma Matteo Piantedosi.

În câteva zile, protocolul dintre Italia și Albania pe care îl știe toată lumea va începe probabil în câteva zile, în termeni operaționali, care își propune să fie o soluție inovatoare în ceea ce privește lupta împotriva traficanților de persoane și gestionarea fluxurilor migraționale. spune Giorgia Meloni.”

author avatar
Redactia iDevice.ro