X

RCS & RDS: Obligatiile Oficiale Impuse Milioanelor de Clienti din Toata Romania

RCS & RDS, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din toata Romania, are publicate o serie de obligatii extrem de importante, pe care trebuie sa le respecte toti utilizatorii serviciilor sale de internet, subliniind ca Digi Romania S.A. comunica exclusiv cu beneficiarii directi ai serviciilor sale, iar responsabilitatea de a solutiona orice problema cu clientii revine beneficiarilor.

RCS & RDS spune ca acestia au obligatia de a configura echipamentele lor astfel incat sa respecte politicile de securitate ale retelelor Digi. Configurarea corecta a echipamentelor este esentiala pentru asigurarea securitatii, iar RCS & RDS avertizeaza asupra unor posibile vulnerabilitati in cazurile in care aceasta configuratie nu este respectata.

RCS & RDS mentioneaza ca beneficiarii nu au voie sa seteze alte adrese IP pe interfetele direct conectate la reteaua Digi incat sa interfereze cu adresele IP alocate de Digi Romania S.A. Totodata, echipamentele utilizate de beneficiari nu trebuie sa fie configurate cu optiunea “proxy-arp” activata, care este implicita la unele routere, precum cele marca Cisco.

RCS & RDS interzice activarea pe interfetele conectate la reteaua Digi a serviciilor BOOTP, DHCP sau alte servicii de configurare care ar putea intrerupe functionarea corecta a retelei. Beneficiarii care utilizeaza astfel de servicii pentru propria lor retea locala trebuie sa se asigure ca acestea sunt dezactivate atunci cand se conecteaza direct la reteaua Digi Romania.

RCS & RDS: Obligatiile Oficiale Impuse Milioanelor de Clienti din Toata Romania

RCS & RDS le solicita beneficiarilor sa nu activeze protocoale de rutare dinamica, precum RIP sau OSPF, decat daca acest lucru a fost convenit in mod explicit cu Digi Romania S.A. Configurarea gresita a rutarii dinamice poate duce la transmiterea unor informatii de ruta eronate care ar putea afecta functionarea stabila a retelei.

O alta cerinta importanta impusa de RCS & RDS este evitarea transmiterii de pachete de tip “ICMP redirect” pentru adrese IP care nu sunt alocate de Digi Romania. De asemenea, beneficiarii trebuie sa limiteze pachetele de tip “broadcast” trimise in reteaua Digi, pentru a evita congestia retelei. Pachetele de tip ARP trebuie sa fie trimise la intervale de timp crescatoare, ajungand la cel putin o secunda intre cereri daca nu se primeste raspuns.

RCS & RDS subliniaza, de asemenea, ca serviciul de acces la internet Digi Net poate fi utilizat doar in locatiile specificate in contract, in scopul protejarii confidentialitatii informatiilor transmise prin intermediul retelei Digi. Aceasta limitare are rolul de a asigura securitatea retelei si a datelor transmise prin intermediul acesteia.

RCS & RDS reafirma importanta respectarii normelor de configurare pentru o utilizare sigura si eficienta a serviciilor sale. Beneficiarii sunt raspunzatori pentru comunicarea corecta cu clientii lor si pentru prevenirea oricaror disfunctionalitati cauzate de nerespectarea politicilor de configurare impuse de Digi Romania.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 13, 2024, 2:12 PM 14:12

Disqus Comments Loading...