Ungaria: Dezvaluirile de ULTIM MOMENT, Ajutorul si Sabotajul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Ungaria Dezvaluirile ULTIM MOMENT Ajutorul Sabotajul Aderarea Romaniei Schengen

Ungaria a promis in repetate randuri ca sustine aderarea Romaniei la Schengen, avand acum presidintia Consiliului Uniunii Europene, insa cee ce spune Viktor Orban si ceea ce face Viktor Orban sunt doua lucruri diferite, deoarce ministrul Catalin Predoiu vorbeste despre ceea ce s-a intamplat in cel mai recent consiliu JAI, derulat zilele trecute.

Ungaria a facut ordinea de zi a acestui Consiliu JAI cu multe luni in urma, iar atunci nu dorea sa puna in discutie situatia Romaniei si Bulgariei, insa ministrul MAI spune ca dupa mai multe insistente la Budapesta, situatia procesului de aderare a Romaniei la Schengen a devenit unul dintre subiectele de discutie ale ministrilor de interne intruniti.

Ungaria a facut ordinea de zi a sedintei din 12 decembrie 2024, ultimul Consiliu JAI din 2024 si e posibil sa nu fie pus in discutie un vot pentru aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre, astfel ca promisiunile Budapestei de ajutor ar putea fi doar niste vorbe goale, mai ales ca pana acum nu s-a intamplat absolut nimic notabil pentru noi.

“Pentru că acest Consiliu s-a desfășurat la zece, unsprezece zile după ce s-au încheiat alegerile în Austria și președinția maghiară, consultând și Comisia, statele membre, a opinat în primă fază că n-ar trebui să avem subiectul deloc pe ordinea de zi.

La fel de deschis și de tranșant, coordonându-ne evident și cu Ministerul de Externe, și cu președintele, și cu primul-ministru, noi am spus nu e în regulă să n-avem deloc subiectul subiectul Schengen pe ordinea de zi. După mai multe runde de discuții, de convorbiri, s-a convenit ca pe ordinea de zi a Consiliului JAI să existe barometrul Schengen, dar și state of play.”

author avatar
Redactia iDevice.ro