Austria si Romania mai Aproape de o Decizie, Anunt de ULTIM MOMENT privind Aderarea la Schengen

Austria Romania Aproape Decizie Anunt ULTIM MOMENT Aderarea Schengen

Austria si Romania continua sa fie prinse intr-un “dans” fara final care ar trebui sa duca la finalizarea aderarii la Schengen cu granitele terestre, insa din pacate deocamdata ne arata doar cat de mult vor austriecii sa ne tina in afara sistemului, chiar daca asta nu e tocmai ceea ce ar trebui sa se intample, avand in vedere evolutia noastra.

Austria si Romania negociaza intens de luni de zile ridicarea controalelor la granitele terestre, insa Gerhard Karner a spus recent ca aderarea la Schengen in totalitate nu este posibila deocamdata, ceva ce nu ar trebui sa ne surprinda in vreun fel, mai ales ca problema este una foarte complicata, insa in decembrie lucrurile s-ar putea clarifica.

Austria si Romania se vor intalni din nou in cadrul unui consiliu JAI in luna decembrie, cand Ungaria ar fi pus pe ordinea de zi un vot pentru aderarea la Schengen cu granitele terestre pentru tara noastra, lucru care desigur ca ar fi extraordinar pentru noi, insa ramane de vazut daca se va si intampla in realitate, in vreun fel.

“Așa cum am spus, această decizie era văzută de președinția ungară, pusă pe ordinea de zi direct în Consiliul JAI din luna decembrie. Ceea ce noi am cerut și am obținut, ca etapă intermediară, este o discuție în acest JAI, în care să se marcheze în teren, în Consiliul JAI…

Am spus că trebuie plasată această declarație, a domnului Karner, nu numai în contextul mecanismului JAI, ci și în contextul altor declarații. Toată lumea spune, România nu numai că a menținut îndeplinite criteriile astea, o facem de ani de zile și e muncă de ani de zile în spate.”

author avatar
Redactia iDevice.ro