Avertismentul lui Volodimir Zelenski privind Planurile Rusiei in Raboiul cu Ucraina

Avertismentul Volodimir Zelenski Planurile Rusiei Raboiul Ucraina

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a avertizat asupra cresterii periculoase a relatiilor dintre Rusia si regimuri autoritare precum Coreea de Nord. Potrivit declaratiilor sale recente, relatia dintre aceste doua tari a evoluat dincolo de simplul transfer de arme.

“Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. Este de fapt despre transferul de oameni din Coreea de Nord catre fortele militare de ocupatie”, a subliniat Zelenski. Acest fenomen reprezinta un nou nivel de cooperare intre cele doua state, unul care impune o reactie ferma din partea aliatilor internationali ai Ucrainei.

Presedintele ucrainean a subliniat necesitatea ca relatiile Ucrainei cu partenerii sai sa se dezvolte continuu in aceste circumstante. “Prima linie are nevoie de mai mult sprijin”, a declarat el, evidentiind importanta capacitatii Ucrainei de a primi sprijin decisiv si echipamente militare avansate.

Zelenski a adaugat ca nu este doar o chestiune de a obtine echipamente militare, ci mai degraba de a spori presiunea asupra agresorului rus – o presiune care ar trebui sa fie mai mare decat ceea ce Rusia poate suporta.

In incercarea de a preveni escaladarea conflictului si de a atinge o pace durabila, Zelenski a precizat ca saptamana urmatoare va fi dedicata in intregime colaborarii cu partenerii internationali pentru a obtine sprijinul necesar. “Adevarata pace poate fi atinsa doar prin putere”, a afirmat el, subliniind importanta unor decizii rapide si eficiente din partea aliatilor.

Intr-o saptamana, fortele rusesti au folosit aproximativ 900 de bombe aeriene ghidate, peste 40 de rachete si 400 de drone de atac de diferite tipuri impotriva Ucrainei, potrivit datelor prezentate de Zelenski. Presedintele a facut apel la partenerii Ucrainei sa furnizeze cantitatea si calitatea necesara a sistemelor de aparare aeriana, precum si capacitatile de actiune la distanta lunga. “Nicio natiune nu ar trebui sa suporte astfel de incercari singura”, a mentionat el.

Zelenski a evidentiat faptul ca este necesar ca ajutorul defensiv sa fie livrat trupelor ucrainene la timp si sa fie transmis un semnal clar de hotarare din partea aliatilor. “Timpul nu trebuie pierdut”, a subliniat el, adaugand ca Ucraina lucreaza neobosit pentru a obtine mijloacele necesare pentru a raspunde terorii rusesti.

Presedintele a mentionat, de asemenea, discutiile avute cu comandantul-sef Syrskyi cu privire la situatia de pe prima linie si la operatiunea din zona Kursk. “Directia Pokrovsk – bine facut. Fiecare soldat, fiecare sergent, fiecare ofiter care asigura apararea pozitiilor noastre.” In zonele Donetk si Zaporijia, conditiile sunt extrem de dificile, insa rezistenta unitatilor ucrainene ramane cruciala, a precizat Zelenski.

In ceea ce priveste operatiunea Kursk, presedintele a spus ca au existat incercari ale Rusiei de a respinge pozitiile Ucrainei, dar ca fortele ucrainene au reusit sa mentina liniile definite. Zelenski a incheiat mentionand noi acorduri incheiate saptamana aceasta, care includ nu doar livrari de arme pentru Ucraina, ci si productia acestora. Fiecare vizita externa reprezinta, potrivit presedintelui, o oportunitate de a discuta despre investitiile in sectorul industrial ucrainean, pentru a asigura capacitatea Ucrainei de a rezista agresiunii.

Aceste declaratii vin pe fondul unei situatii tot mai tensionate in regiune, unde cooperarea dintre Rusia si Coreea de Nord reprezinta un risc major pentru securitatea internationala. Zelenski a reiterat nevoia de solidaritate globala si de actiuni rapide pentru a preveni escaladarea conflictului si pentru a asigura pacea in Europa de Est.

author avatar
Redactia iDevice.ro