X

Avizul Oficial de ULTIM MOMENT al lui Stefan-Radu Oprea pentru o Organizatie Importanta pentru Romania

Stefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, a avizat recent un proiect foarte important, care prevede infiintarea oficiala a Organizatiei de Management al Destinatiei (OMD) “Dunarea Calaraseana”, o noua entitate menita sa sprijine dezvoltarea turismului in judetul Calarasi.

Stefan-Radu Oprea spune ca initiativa a fost anuntata de Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, si implica colaborarea intre Consiliul Judetean Calarasi, Albatros Horeca SRL si Casa din Vis Baciu SRL. Noua structura are rolul de a elabora si implementa strategia de dezvoltare si marketing turistic a judetului Calarasi, cu obiective clare precum valorificarea potentialului turistic al zonei, crearea unui cadru de planificare si colaborare intre structurile turistice locale, precum si promovarea activa a atractiilor naturale si culturale.

Cei trei membri fondatori si-au luat angajamentul de a spori vizibilitatea si prestigiul acestei destinatii turistice, contribuind astfel la dezvoltarea economica a judetului. Printre proiectele demarate de OMD “Dunarea Calaraseana” se numara si constructia portului turistic Calarasi, finantata prin “Masterplanul investitiilor in turism”.

Stefan-Radu Oprea afirma ca acest port va deveni un punct important de atractie pentru vizitatori, conectandu-i cu legendele si traditiile regiunii Dunarii, prin intermediul proiectului “Green and Mystical Danube Storytelling Route”. Consiliul Judetean Calarasi, unul dintre partenerii fondatori, este implicat activ in realizarea acestui traseu tematic transnational, menit sa atraga turistii interesati de experiente autentice.

Judetul Calarasi dispune de atractii turistice diverse, de la ostroavele pitoresti si lacul Valea Rosie, cunoscut pentru proprietatile terapeutice ale apei sarate, pana la Gradina Zoologica din Calarasi, unde vizitatorii pot admira 89 de specii de animale, inclusiv singurul hipopotam din Romania.

Muzeul Civilizatiei Gumelnita si Herghelia Jegalia sunt alte obiective turistice de interes, oferind o incursiune in istoria si cultura locala. Pentru a infiinta OMD-ul judetean, structurile de primire turistica din destinatie trebuie sa asigure cel putin 1.000 de locuri de cazare, iar in cadrul organizatiei este necesar un post de manager de destinatie turistica.

Stefan-Radu Oprea afirma ca strategia de dezvoltare si marketing turistic va fi elaborata in termen de un an de la infiintarea entitatii. Infiintarea OMD “Dunarea Calaraseana” face parte din reforma OMD-urilor prevazuta in Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 11: Turism si cultura.

In prezent, Romania are 22 de OMD-uri, dintre care unul la nivel regional, trei judetene si 18 locale, contribuind la cresterea vizibilitatii si atractivitatii destinatiilor turistice din tara.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 14, 2024, 6:07 PM 18:07

Disqus Comments Loading...