X

Problema de ULTIM MOMENT Evidentiata de Simona Bucura-Oprescu si Masurile Importante ale Guvernului

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a facut un anunt extrem de important vizand Romania si masurile care sunt luate de catre Guvern in momentul de fata, deoarece a fost prezenta astazi la Ploiesti, la evenimentul “Bursa Angajatorilor”, organizat de AJOFM Prahova.

Simona Bucura-Oprescu spune ca evenimentul a avut loc in paralel cu “Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi”, aducand impreuna reprezentanti ai angajatorilor din diverse domenii si tineri aflati la inceput de cariera. “Este o incantare sa constat ca la Ploiesti suntem deja in al treilea an in care institutii ale statului si o institutie de presa organizeaza un asemenea eveniment.

Mi-as dori ca in cat mai multe orase din tara sa fie astfel de parteneriate. Este nevoie sa putem reda impreuna romanilor, oriunde in lume s-ar afla, inchiderea ca si in Romania, acasa, pot fi respectati ca angajati, ca pot lucra la angajatori de calitate, unde sa beneficieze de salarii bune si conditii decente de munca, si se pot implini profesional”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanta corelarii competentelor absolventilor cu cerintele reale ale pietei muncii, aratand ca una dintre prioritatile Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale este sa intareasca piata muncii si sa creasca gradul de formare si ocupare.

Companiile din productie, comert si servicii, dar si institutiile publice, se confrunta cu un deficit acut al fortei de munca. Atat ingineri, IT-isti, economisti, medici, cat si electricieni, sudori, lacatusi mecanici, politisti sau lucratori in serviciile publice de urgenta sunt cautati de angajatori.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat ca este necesar ca Ministerul Muncii, impreuna cu serviciul public de ocupare, sa faciliteze perfectionarea competentelor angajatilor, si sa stimuleze angajatorii prin subventii specifice pentru a reduce costurile cu forta de munca.

“Programele noastre de ucenicie sunt un model de bune practici in acest sens”, a adaugat ministrul. La eveniment, Simona Bucura-Oprescu a fost insotita de presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Florin Cotosman, care a vorbit despre succesul Burselor de Locuri de Munca organizate la nivel national pentru absolventi.

La nivel national, evenimentul a adunat 19.388 de participanti, dintre care 6.883 au fost absolventi. Dintre acestia, 3.284, reprezentand 47,7% din totalul absolventilor prezenti, au fost selectati pentru a ocupa un loc de munca, subliniind astfel importanta acestor targuri in facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 14, 2024, 8:55 AM 08:55

Disqus Comments Loading...