X

Schengen: Masura Radicala de ULTIM MOMENT a UE, Grabind Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen forteaza Comisia Europeana sa puna in aplicare masuri pe care le considera de neconceput acum cativa ani de zile, dar in momentul de fata nu prea are de ales, avand in vedere problemele majore generate de catre migratia ilegala in UE, dar multumita lor, aderarea Romaniei cu granitele terestre poate fi facuta mult mai rapid, poate pana la finalul acestui an.

Schengen ar putea fi protejat de Comisia Europeana prin crearea de centre de primire a migrantilor, care sa fie gazduite in tari din afara UE, precum face Italia cu Albania, astfel incat ei sa poata avea intrarea refuzata mai usor si repatriati mai usor in tarile de origine, reducerea migratiei ilegale ajutand finalizarea aderarii Romaniei cu granitele terestre.

Schengen are nevoie de masuri de acest gen pentru reducerea migratiei ilegale, iar Comisia Europeana pare hotarat sa faca asta, cu suportul tarilor membre, iar daca totul va fi pus in aplicare rapid, atunci finalizarea aderarii Romaniei poate avea loc mult mai repede decat isi imagina multa lume, insa e nevoie de timp pentru implementare.

„UE urmează să discute despre centrele de azil în stil ruandez din Europa, deoarece diplomații au recunoscut în secret că acestea sunt soluția cea mai fezabilă pentru migrația ilegală. Miniștrii de interne ai statelor membre au spus Comisiei Europene să lucreze la propuneri pentru fezabilitatea centrelor de procesare offshore similare cu planul Regatului Unit pentru Rwanda.

O opțiune propusă ar putea vedea statele membre să solicite candidaților la aderarea la UE să găzduiască aceste centre offshore. Persoanele care doresc aderarea sunt Albania, unde centrele offshore ale Italiei și-au deschis porțile vineri, precum și alte țări balcanice precum Bosnia, Kosovo și Serbia.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 14, 2024, 6:54 PM 18:54

Disqus Comments Loading...