ANM: Starea Vremii Actualizata Oficial cu Prognoza Meteo de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 30 de Zile

ANM Starea Vremii Actualizata Oficial Prognoza Meteo ULTIM MOMENT Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite starea vremii actualizata oficial cu prognoza meteo de ultim moment pentru Romania pentru urmatoarele 30 de zile, aducand in atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, despre care ar trebui sa stim.

14-21 octombrie 2024: Temperaturile scad sub normal

In aceasta perioada, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice mijlocului de octombrie pe intreg teritoriul tarii. Scaderile de temperatura vor fi mai accentuate in regiunile estice si nord-estice. De asemenea, cantitatile de precipitatii vor fi sub mediile multianuale, indicand un deficit pluviometric la nivel national.

21-28 octombrie 2024: Temperaturi apropiate de normal, dar precipitatii reduse

Saptamana urmatoare aduce temperaturi medii in general apropiate de normele climatologice. Cu toate acestea, in regiunile nord-vestice, centrale si sud-estice, valorile termice pot fi usor mai scazute. Deficitul de precipitatii va persista, cantitatile fiind sub media perioadei in intreaga tara.

28 octombrie – 4 noiembrie 2024: Precipitatii in zona montana si sud-vest

Pentru aceasta saptamana, temperaturile se vor mentine in jurul valorilor normale pentru finalul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie. Regimul pluviometric va fi excedentar in zonele sud-vestice si in zona montana, unde se asteapta cantitati de precipitatii peste medie. In restul tarii, precipitatiile vor fi in general apropiate de normal.

4-11 noiembrie 2024: Vreme normala pentru aceasta perioada

In ultima saptamana a intervalului, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice pentru inceputul lunii noiembrie pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi, de asemenea, apropiate de normele climatologice, fara abateri semnificative.

Atentie la fenomenele locale

ANM subliniaza ca aceste estimari sunt generale si nu pot anticipa fenomenele meteorologice extreme cu durata scurta. Populatia este incurajata sa urmareasca buletinele meteorologice zilnice pentru informatii actualizate si sa se pregateasca pentru fluctuatiile de temperatura si eventualele precipitatii.

author avatar
Redactia iDevice.ro