X

BANCA Transilvania Anunta o Miscare IMPORTANTA cu Impact pentru Clientii din Romania

BANCA Transilvania, una dintre principalele institutii financiare din Romania la ora actuala, anunta in mod oficial faptul ca intr-un final a reusit sa primeasca aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru achizitia OTP Asset Management de la OTP Group.

BANCA Transilvania transmite in mod oficial faptul ca aceasta decizie reprezinta un pas important in strategia de extindere a Grupului Banca Transilvania pe piata locala a administrarii investitiilor si subliniaza angajamentul bancii de a-si diversifica serviciile si de a atrage noi clienti.

BANCA Transilvania transmite ca OTP Asset Management Romania SAI SA, compania achizitionata, va ramane o entitate de sine statatoare, dar va deveni parte a Grupului Banca Transilvania. Noua directie strategica pentru OTP Asset Management va fi orientata catre administrarea fondurilor de investitii alternative, urmand sa treaca printr-o schimbare de brand si o noua pozitionare pe piata, printr-o gama distincta de produse si servicii.

BANCA Transilvania subliniaza ca aceasta schimbare va permite companiei sa abordeze mai eficient cerintele clientilor si sa aduca solutii inovatoare in piata. In luna iulie, Banca Transilvania a anuntat achizitia tuturor subsidiarelor OTP Group din Romania, iar aprobarea autoritatilor pentru OTP Asset Management reprezinta finalizarea procesului de preluare a acestor entitati.

BANCA Transilvania Anunta o Miscare IMPORTANTA cu Impact pentru Clientii din Romania

Aceasta miscare consolideaza pozitia Banca Transilvania pe piata serviciilor financiare si de administrare a investitiilor, intarind capacitatea grupului de a oferi solutii financiare diversificate si adaptate nevoilor clientilor sai.

BANCA Transilvania confirma deasemenea BT Asset Management, parte a Grupului Banca Transilvania, este deja unul dintre liderii pietei de administrare a investitiilor din Romania, avand in prezent 14 fonduri deschise in administrare, peste 217.000 de clienti si active de 5,1 miliarde de lei in administrare.

In acelasi timp, OTP Asset Management Romania SAI SA este un jucator important pe piata, fiind in top zece companii de profil, cu peste 14.000 de clienti si active de 657 milioane de lei in administrare. Prin aceasta achizitie, Banca Transilvania isi propune sa intareasca si sa diversifice oferta de produse si servicii in domeniul administrarii investitiilor, contribuind astfel la dezvoltarea pietei de profil din Romania.

BANCA Transilvania spune ca noua identitate de brand a OTP Asset Management va reflecta apartenenta la Grupul Banca Transilvania, dar si orientarea catre produse inovatoare si servicii adaptate cerintelor investitorilor locali. In acest fel, Grupul Banca Transilvania va putea sa aduca o contributie semnificativa la cresterea accesului la produse financiare de calitate si la dezvoltarea continua a pietei de capital din Romania.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 15, 2024, 1:53 PM 13:53

Disqus Comments Loading...