X

ELECTRICA: Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT, Pasii Important pentru Clientii din Romania

ELECTRICA a prezentat recent cei noua pasi esentiali pe care ii urmeaza atunci cand racordeaza clientii casnici la reteaua de energie electrica. Procesul poate parea complicat la prima vedere, insa Electrica face tot posibilul pentru a-l simplifica si a asigura informatii clare si precise pentru fiecare etapa. Iata care sunt cei noua pasi pentru racordare:

1. Informarea Preliminara

ELECTRICA spune ca prima etapa consta in furnizarea de informatii generale cu privire la conditiile si posibilitatile de racordare la reteaua de energie electrica a locului de consum sau de producere. Informatiile pot fi obtinute personal, la Centrele de Relatii cu Utilizatorii, prin posta/curier sau prin intermediul canalelor de comunicare electronica (portal).

2. Depunerea Cererii de Racordare si a Documentelor Aferente

Clientii pot depune cererea de racordare si documentele necesare prin intermediul portalului online, prin imputernicit in numele solicitantului sau prin furnizorul de energie electrica. Astfel, procesul devine mai flexibil, in functie de nevoile fiecarui solicitant.

3. Stabilirea Solutiei de Racordare

Solutia de racordare se stabileste prin intermediul unei fise de solutie (FS), conform Ordinului 18/2022. Dupa analiza documentelor primite, Electrica va emite factura aferenta emiterii avizului tehnic de racordare. Avizul tehnic contine solutia tehnica de racordare, valoarea estimata a lucrarilor si toate informatiile necesare pentru realizarea instalatiei.

4. Depunerea Cererii pentru Incheierea Contractului de Racordare

Cererile pentru incheierea contractului de racordare se pot depune in mai multe variante, in functie de tipul lucrarilor de executie. Contractul de executie poate fi incheiat direct de catre solicitant cu un executant atestat de ANRE.

5. Proiectarea/Executia Instalatiei de Racordare

Proiectarea si executia instalatiei de racordare se pot realiza fie de catre un proiectant sau constructor atestat desemnat de solicitant, fie de catre operatorul de distributie, in conformitate cu contractul de racordare.

6. Depunerea Dosarului Instalatiei de Utilizare (Interioare)

Dosarul instalatiei de utilizare este depus de catre proiectantul sau constructorul atestat, desemnat de catre solicitant. Acesta contine toate documentele necesare pentru continuarea procesului de racordare.

7. Receptia Instalatiei de Racordare

La termenul convenit in cadrul contractului de racordare, se va face receptia instalatiei de racordare. Dupa aceasta etapa, se va emite certificatul de racordare al locului de consum, document esential pentru incheierea contractului de furnizare a energiei electrice.

8. Incheierea Contractului de Furnizare a Energiei Electrice

Pentru a putea pune sub tensiune instalatia de utilizare, este necesar sa incheiati un contract de furnizare de energie electrica cu un furnizor la alegerea dumneavoastra. DEER si personalul acestuia nu se implica in alegerea furnizorului de catre clientul final.

9. Punerea sub Tensiune a Instalatiei de Utilizare

ELECTRICA spune ca dupa incheierea contractului de furnizare, furnizorul ales va incheia un contract de distributie cu operatorul de distributie si va solicita punerea in functiune a instalatiei. In aceasta etapa are loc montarea contorului si punerea in functiune a instalatiei de utilizare.

Prin parcurgerea acestor noua pasi, procesul de racordare la reteaua electrica devine clar si accesibil pentru orice client casnic, Electrica asigurand sprijinul necesar pentru fiecare etapa.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 15, 2024, 7:23 PM 19:23

Disqus Comments Loading...