Germania, Franta, italia si Spania Anunta Masuri de ULTIM MOMENT Grabind Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Franta italia Spania Anunta Masuri de ULTIM MOMENT Grabind Aderarea Romaniei Schengen

Germania, Franta, Italia si Spania anunta accelerarea unor masuri extrem de importante pentru UE, care vor ajuta si la aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne german, Nancy Faeser, a declarat ca vrea sa grabeasca adoptarea unora dintre prevederile noului pact privind azilul si migratia in UE, cu aproape 2 ani mai devreme.

Germania, Franta, Italia si Spania vor sa implementeze anumite prevederi ale acestui pact mai repede pentru ca deportarile de migranti sa aiba loc mult mai repede decat in trecut, dar si pentru a impiedica intrarea pe teritoriul lor a anumitor persoane, reducand astfel cererile de zil, dar grabind si aderarea Romaniei la Schengen, desigur fara a se sti exact cu cat de mult timp.

Germania, Franta, Italia si Spania iau aceste masuri din cauza numarului foarte mare de migranti care ajung in fiecare an la granitele lor, terestre sau aeriene, asa ca este de asteptat sa vedem in perioada urmatoare legislatii in toate cele 4 tari pentru implementarea masurilor, iar ajutorul pentru aderarea Romaniei la Schengen in 2025, poate fi unul substantial.

“Vrem să precizăm că nu toți solicitanții de azil care vin în UE pot fi acceptați doar aici, în Germania. De aceea, cel mai important lucru pentru mine este să pun în aplicare cât mai repede posibil pachetul comun european de azil și migrație.

Suntem în discuții strânse cu Comisia UE cu privire la posibilitatea de a avansa unele dintre prevederile pactului. Vrem să aplicăm regula 20 la sută la frontierele noastre externe – care este de obicei aeroportul unde sosesc oamenii. Și asta ar include și cazurile din Turcia. a declarat ministrul de interne german, Nancy Faeser.”

author avatar
Redactia iDevice.ro