X

Huawei: Tehnologia Importanta pentru care a Fost Premiata

Huawei, in cadrul evenimentului GSMA Mobile 360 Asia Pacific 2024, desfasurat in Seul, Coreea, a obtinut premiul Digital Nations pentru “Excelenta in Videoclipul Inovatiei” pentru scurtmetrajul intitulat “Smart 5G Warehouse – Future of Logistics”. Videoclipul prezinta modul in care tehnologia 5G contribuie la transformarea digitala a mai multor industrii, inclusiv cea de logistica. In cadrul conferintei, un lider senior al Huawei a descris, de asemenea, diverse modalitati prin care transportatorii pot monetiza noile piete deschise de tehnologiile 5G si AI.

Filmarile pentru “Smart 5G Warehouse” au avut loc la primul depozit inteligent 5G din Indonezia si la Centrul de Inovare 5G din Bekasi Regency, West Java, Indonezia. Scopul videoclipului este de a evidentia modul in care tehnologia 5G creste eficienta operationala si deschide noi oportunitati de crestere, contribuind la realizarea Viziunii de Aur a Indoneziei pentru 2045, care vizeaza o economie digitala moderna.

James Chen, presedintele diviziei Carrier Business a Huawei, a tinut o prezentare pentru publicul M360, in cadrul careia a subliniat rolul esential pe care il va juca inteligenta artificiala (AI) in conturarea viitorului industriei mobile. Odata cu convergenta 5G-A si AI, operatorii telecom se afla la inceputul unei ere in care serviciile personalizate pot fi furnizate la scara larga, creand astfel noi oportunitati de crestere.

Huawei: Tehnologia Importanta pentru care a Fost Premiata

Chen a subliniat, de asemenea, noile posibilitati pe care tehnologia 5G le aduce operatorilor. Tehnologia “5G New Calling” utilizeaza AI pentru a oferi utilizatorilor o experienta personalizata si imbogatita. Alimentata de modele avansate de AI, aceasta poate evolua intr-un asistent personal inteligent, oferind sugestii in timp real in timpul conversatiilor si sprijinind recunoasterea intentiilor in diverse scenarii. In septembrie 2024, peste 22 de milioane de utilizatori din China erau abonati la acest serviciu.

In regiunea Asia-Pacific, Huawei a incheiat parteneriate cu operatori locali din Hong Kong pentru a testa noi aplicatii AI, inclusiv “oameni digitali” in timp real. In Thailanda, Huawei a colaborat cu operatori pentru a testa traducerea multilingva in timp real, iar traducerea in limba thailandeza deja indeplineste cerintele de afaceri.

Un alt produs posibil datorita 5G este “Cloud Phone”, care foloseste avantajele retelelor cloud si a puterii de calcul pentru a oferi o experienta similara utilizarii unui dispozitiv fizic. Cloud Phone abordeaza probleme precum stocarea insuficienta, consumul rapid de date in jocuri si limitarea telefoanelor de calitate inferioara de a suporta jocuri de inalta calitate. Cu ajutorul AI, Cloud Phone devine revitalizat, permitand utilizatorilor sa isi configureze propriul asistent AI unic, accesand cu precizie mai multe aplicatii AI terte si devenind treptat o poarta catre AI personalizata in viitor.

“Suntem inca in fazele initiale ale revolutiei AI, iar impactul AI generativ asupra viitorului depaseste imaginatia”, a declarat Chen. Acesta a prezis ca, pana in 2030, aproximativ 8 miliarde de asistenti AI vor fi integrati in gospodarii la nivel global, iar robotii AI, in numar de 1 pana la 3 miliarde, vor juca un rol esential in industrii precum productie, inspectie si cercetare-dezvoltare. Chen a indemnat operatorii telecom sa exploreze noi modele de afaceri, transformand experientele personalizate ale utilizatorilor in noi valori comerciale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 15, 2024, 2:36 PM 14:36

Disqus Comments Loading...