X

2 Masuri de ULTIM MOMENT Anuntate de Marcel Ciolacu si Impactul pentru Milioane de Romani

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, ii anunta pe milioanele de romani din intreaga tara despre 2 masuri de ultim moment care au fost decise in cadrul sedintei Comitetului National Tripartit de astazi, iar asta pentru ca salariul minim din Romania va creste la 4.050 de lei incepand cu 1 ianuarie 2025.

Marcel Ciolacu transmite ca aceasta decizie face parte din strategia Romaniei de a alinia salariile la standardele europene, respectand astfel directiva Uniunii Europene care stabileste ca salariul minim trebuie sa se incadreze intre 47 si 52% din salariul mediu european. Conform premierului, Romania va atinge un procent de 47%, ceea ce reprezinta un pas important catre un nivel de trai mai bun pentru cetatenii sai.

„Intram pe traseul salariului minim european! Respectam directiva europeana si mentinem scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim,” a declarat Ciolacu. Premierul a subliniat importanta dialogului social si a laudat seriozitatea si responsabilitatea partenerilor sociali implicati in aceste discutii, mentionand ca aceasta este „calea sigura pentru a asigura un nivel corect al veniturilor pentru salariatii din Romania.”

Marcel Ciolacu a anuntat si un acord important cu Comisia Europeana privind planul fiscal al Romaniei. Potrivit acestuia, expertii europeni au recunoscut nevoia tarii noastre de a beneficia de o perioada de sapte ani pentru a realiza investitii masive in economie.

„Investitiile vor creste in urmatorii ani, iar noi vom continua sa investim masiv in economie si infrastructura. Unul dintre proiectele majore pe care le aprobam vizeaza conectarea marilor centre urbane prin transport feroviar modern,” a explicat premierul.

Marcel Ciolacu afirma ca desi Romania se pregateste pentru o campanie electorala, Ciolacu a insistat ca prioritatea principala a guvernului in urmatoarele doua luni va fi recuperarea intarzierilor si salvarea fondurilor alocate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Premierul a subliniat ca oamenii asteapta solutii concrete si lideri care sa-si asume raspunderea.

„Imi voi asuma deciziile necesare pentru a aduce in Romania toti banii din PNRR, fara sa ma gandesc la calculele politice,” a concluzionat premierul, subliniind ca misiunea principala a guvernului este sa puna in practica masurile necesare pentru bunastarea cetatenilor, indiferent de provocarile politice sau economice care vor urma.

Masurile anuntate de premierul Marcel Ciolacu vin intr-un moment crucial pentru Romania, cand tara se afla in fata unor decizii importante legate de alinierea la standardele europene si de recuperarea intarzierilor din proiectele finantate prin PNRR. Cresterea salariului minim si investitiile masive in infrastructura sunt doar cateva dintre masurile care vor avea un impact direct asupra economiei si calitatii vietii cetatenilor in anii urmatori.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 16, 2024, 10:07 PM 22:07

Disqus Comments Loading...