Act Guvernamental de ULTIM MOMENT al Simonei Bucura-Oprescu cu Masuri Oficiale Anuntate Romanilor

Act Guvernamental ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masuri Oficiale Anuntate Romanilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat initierea unui proiect de Hotarare a Guvernului, care priveste in mod oficial o modificare importanta pentru denumirii, valorii de inventar si a caracteristicilor tehnice ale unui bun aflat in domeniul public al statului.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca imobilul este in administrarea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati.

Imobilul in cauza, inregistrat la numarul M.F. 153807, este situat in Bucuresti, sectorul 3, pe strada Cauzasi nr. 26. Cladirea este administrata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati, institutie reorganizata conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 121/2021 si Hotararii Guvernului nr. 234/2022.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca, in baza noii documentatii cadastrale si a inscrierilor din cartea funciara nr. 229384 Bucuresti Sectorul 3, descrierea tehnica a imobilului a fost modificata astfel: Corp C1: Suprafata construita de 374,5 mp, suprafata desfasurata de 750 mp, cu 3 niveluri (P+Spartial si P+1E); corp C2: Suprafata construita si desfasurata de 84,6 mp, parter; corp C3: Suprafata construita si desfasurata de 116,6 mp, parter; corp C4: Suprafata construita si desfasurata de 109,2 mp, parter; corp C5: Suprafata construita si desfasurata de 27,7 mp, parter; corp C6: Suprafata construita si desfasurata de 6,4 mp, parter; corp C7: Suprafata construita si desfasurata de 7 mp, parter.

Suprafata terenului este de 1.540 mp conform actelor, insa masuratoarea actuala indica 1.452 mp. Avand in vedere actualizarile din cartea funciara, denumirea bunului se schimba din “cladire” in “cladire si teren”. De asemenea, conform Ordonantei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea si amortizarea activelor fixe din patrimoniul institutiilor publice, bunul a fost reevaluat. Raportul de evaluare nr. 4/RF/06.10.2022 stabileste noua valoare de inventar la 801.900 lei.

Simona Bucura-Oprescu mentioneaza in cadrul Hotararii de Guvern ca este esential sa fie actualizate aceste date pentru a reflecta corect patrimoniul public si pentru a asigura o administrare eficienta a bunurilor statului.

Initiativa de a promova proiectul de Hotarare a Guvernului este justificata de necesitatea de a actualiza Anexa nr. 13 la Hotararea Guvernului nr. 1705/2006. Astfel, se vor modifica denumirea, datele tehnice si valoarea de inventar a bunului aflat in administrarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati.

Simona Bucura-Oprescu explica in cadrul Hotararii de Guvern ca proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii Guvernului, asigurand astfel conformitatea cu reglementarile legale si reflectarea fidela a bunurilor din domeniul public al statului.

author avatar
Redactia iDevice.ro