X

Austria: Karl Nehammer Anunta o Decizie de ULTIM MOMENT Ingreunand Aderarea Romaniei la Schengen

Austria, prin cancelarul Karl Nehammer, continua sa ingreuneze procesul de aderare al Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca liderul guvernului de la Viena a declarat in mod oficial faptul ca refuza sa faca o coalitie de guvernare cu partidul extremist FPO, care a castigat alegerile de luna trecuta, situatia fiind una extrem de complicata acum.

Austria se afla intr-o situatie in care formarea unui guvern nou este dificila, iar lipsa unui guvern nou la Viena va amana si mai mult procesul de aderare al Romaniei la Schengen, deci este foarte posibil sa avem foarte mult de asteptat pana in momentul in care se va lua o decizie clara, poate nu in cursul anului 2024, din pacate pentru noi.

Austria ar trebui sa voteze la consiliul JAI din decembrie daca este de acord, sau nu, cu aderarea Romaniei la Schengen incepand din 2025, insa fara un guvern nou in functie la Viena, este de presupus ca nu vom vedea o decizie clara cu privire la permiterea ridicarii controalelor la granitele terestre pentru tara noastra, intr-un final.

“Cancelarul austriac Karl Nehammer a respins clar încă o dată o posibilă coaliție cu FPÖ . După o conversație cu liderul partidului Herbert Kickl, Nehammer a arătat clar că atitudinea lui negativă față de liderul FPÖ nu sa schimbat. Nehammer a spus că poate înțelege și împărtăși preocupările electoratului FPÖ cu privire la probleme precum securitatea, migrația sau islamul politic.

Este important să învățăm din greșelile trecute ale Austriei. După discuțiile eșuate, care au avut loc la cererea președintelui Alexander Van der Bellen, o coaliție între partidul conservator de guvernământ ÖVP și SPÖ social-democrati devine acum din ce în ce mai probabilă.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 16, 2024, 9:21 AM 09:21

Disqus Comments Loading...