Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, le transmite in mod oficial romanialor cat de importanta este pentru tara noastra masura pe care Guvernul Romaniei o pune in aplicare, mai exact vorbim despre aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), descriind-o ca fiind atat un proiect de tara, cat si un efort colectiv.
“Astazi am fost audiat de Comisia pentru comert, una dintre cele mai exigente comisii. Sper ca scrisoarea pe care o vom primi in urma acestor audieri sa contina un parcurs clar pentru pasii pe care ii mai avem de facut”, a declarat Stefan-Radu Oprea. El a evidentiat rolul crucial al acestui proces pentru economia nationala.
Stefan-Radu Oprea spune ca in cadrul vizitei, s-a intalnit cu Secretarul General al OCDE, Mathias Cormann, caruia i-a multumit pentru sustinerea acordata Romaniei. De asemenea, a avut o intrevedere cu Marion Jansen, directoarea pentru comert si agricultura, de la care a primit sfaturi valoroase pentru procesul de aderare al Romaniei.
Stefan-Radu Oprea spune ca ministerul sau a trecut deja cu succes audierile la Comitetul pentru otel si la cel pentru constructii navale. “Mai sunt doua comitete in afara celor deja mentionate, iar proiectul de tara ‘Aderarea la OCDE’ poate fi bifat ca realizat in dreptul MEAT”, a adaugat ministrul Economiei intr-o declaratie recenta.
Stefan-Radu Oprea a evidentiat beneficiile pe care aderarea la OCDE le va aduce economiei romanesti: “Mai multa transparenta, predictibilitate, investitii, acces la finantare, crestere economica si locuri de munca mai bine platite”. Ministrul a multumit echipei din MEAT si din Ministerul Afacerilor Externe, precum si altor reprezentanti ai statului care contribuie din umbra la atingerea obiectivelor nationale.
Stefan-Radu Oprea aduce deasemenea in atentie si ca saptamana aceasta comunitatea internationala a celebrat Ziua Mondiala a Standardizarii, recunoscand contributia esentiala a standardelor la progresul global. Evenimentul onoreaza fondarea Organizatiei Internationale de Standardizare (ISO), care reuneste experti din intreaga lume pentru a elabora standarde ce sprijina comertul, inovatia si siguranta.
Tema din acest an, “Industrie, inovatie si infrastructura in era inteligentei artificiale”, subliniaza rolul standardelor internationale in adaptarea la provocarile digitale. Standardele contribuie la dezvoltarea unei infrastructuri reziliente si la industrializarea sustenabila, sprijinind Obiectivul de Dezvoltare Durabila 9, care vizeaza progresul economic echitabil.
Stefan-Radu Oprea subliniaza ca in Romania, ASRO – Organismul National de Standardizare, coordonat de MEAT, promoveaza standardele internationale si europene. Prin activitatea sa, ASRO sprijina industria locala, inovatia si economia nationala in fata provocarilor moderne.
This post was last modified on oct. 16, 2024, 1:03 PM 13:03