X

Schengen: Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT de la Bruxelles Grabind Aderarea Romaniei

Schengen este in centrul atentiei Comisiei Europene in momentul de fata, iar asta pentru ca Ursula Von der Leyen a anuntat in mod oficial faptul ca o noua propunere legislativa are menirea de a permite deportare amai rapida a migrantilor fara drept de azil in UE, ajutand efectiv aderarea rapida a Romaniei inclusiv cu granitele terestre, poate din 2025.

Schengen este asaltat de aproape 1 milion de migranti anual, cu sute de mii de cereri de azil depuse in toate tarile care fac parte din sistem, insa Comisia Europeana vrea sa puna in aplicare o noua lege care sa uniformizeze procedurile de portare in toate tarile, pentru a usura retrimiterile in tarile de origine, iar aderarea Romaniei cu taote granitele poate fi ajutata major.

Schengen este vizat de foarte multe propuneri legislative in ultimul an, iar asta pentru ca problema migratiei legale, sau ilegale, este scapata de sub control, iar tarile din Vestul Europei se plang de numarul mare de migranti care au nevoie de azil, aceasta noua legislatie a Comisiei Europene, poate sa duca la indeplinire visul finalizarii aderarii Romaniei in totalitate.

“Propunerea va conține obligații clare de cooperare pentru persoanele returnate și are scopul de a eficientiza în mod eficient procesul de returnare. Dar avem nevoie de un nou cadru legal pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a acționa.

Țările trebuie să construiască un nivel de armonizare și încredere, astfel încât fiecare stat membru să recunoască decizia celuilalt. Acest lucru ar asigura că migranții care au fost supuși unei decizii de returnare într-o țară nu pot exploata lacunele din sistem pentru a evita returnarea într-o altă țară. a declarat Ursula Von der Leyen.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 16, 2024, 9:15 PM 21:15

Disqus Comments Loading...