Anunturile de ULTIM MOMENT ale lui Nicolae Ciuca pentru Milioane dintre Romani

Anunturile ULTIM MOMENT Nicolae Ciuca Milioane Romani

Nicolae Ciuca, a avut o intalnire esentiala cu Andrius Kubilius, comisarul desemnat pentru Aparare si Spatiu, in cadrul careia au fost discutate teme majore privind securitatea europeana si sprijinul pentru Ucraina.

“Am subliniat nevoia de a creste sprijinul pentru Ucraina si am prezentat solutii concrete pentru intarirea capacitatilor de aparare in Uniunea Europeana”, a declarat Ciuca. Premierul Romaniei a evidentiat rolul crucial pe care industria de aparare il poate juca nu doar in asigurarea securitatii, ci si ca motor pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca. Romania este pregatita sa isi sporeasca capacitatile de productie in acest sector strategic, raspunzand astfel cerintelor de securitate ale Uniunii Europene.

Discutiile au abordat si necesitatea consolidarii cooperarii intre Uniunea Europeana si NATO, pentru asigurarea securitatii pe termen lung. Ciuca a punctat importanta acestei colaborari, subliniind ca Romania este un partener de incredere in cadrul ambelor organizatii, angajata in consolidarea democratiei si securitatii regionale.

Astazi, premierul Nicolae Ciuca reprezinta Romania si Partidul National Liberal la reuniunea liderilor Partidului Popular European (PPE), organizata la Bruxelles. La eveniment participa lideri europeni de prim rang, printre care Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, Roberta Metsola, presedinta Parlamentului European, si Manfred Weber, presedintele Grupului PPE din Parlamentul European.

In plus, la reuniune sunt prezenti si lideri importanti din state membre ale Uniunii Europene, precum Michel Barnier, premierul Frantei, Antonio Tajani, vicepremierul Italiei, Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, Donald Tusk, premierul Poloniei, Andrej Plenkovic, premierul Croatiei, si Alberto Nunez Feijoo, liderul opozitiei din Spania si castigatorul recentelor alegeri parlamentare.

“Acest eveniment subliniaza rolul activ si important pe care Romania il joaca in cadrul Uniunii Europene, colaborand strans cu partenerii nostri pentru a sustine democratia, securitatea si dezvoltarea economica”, a declarat Ciuca la finalul intalnirii.

Aceasta intalnire reflecta angajamentul ferm al Romaniei de a contribui la securitatea europeana si de a sustine initiativele de dezvoltare economica in contextul geopolitic actual.

author avatar
Redactia iDevice.ro