Demersul de ULTIM MOMENT al lui Nicusor Dan cu Schimbari Pregatite pentru Bucuresti

Demersul ULTIM MOMENT Nicusor Dan Schimbari Pregatite Bucuresti

Nicusor Dan, primarul General al Capitalei, a anuntat ca un demers extrem de important pentru milioanele de bucuresteni, iar asta pentru ca va incepe oficial discutiile cu candidatii la alegerile prezidentiale din acest an vor incepe in curand.

Nicusor Dan a mentionat ca cele 20 de solicitari vizeaza aspecte legate de legislatie, finantare, urbanism, spatii verzi, mecanisme administrative si obiective nationale, iar o parte dintre acestea sunt adresate consilierilor generali. Primele intalniri sunt programate pentru aceasta saptamana: Elena Lasconi, Ludovic Orban si Nicolae Ciuca.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, Nicusor Dan a stabilit o intalnire cu Elena Lasconi, urmata azi dimineata de o discutie cu Ludovic Orban si vineri cu Nicolae Ciuca. Aceste intalniri au ca scop prezentarea celor 20 de solicitari si obtinerea angajamentelor necesare din partea candidatilor pentru sustinerea proiectelor importante ale Bucurestiului.

Nicusor Dan a anuntat si finalizarea rectificarii celor patru carti funciare care atesta faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti este proprietar si administrator al intregii zone supraterane din Piata Unirii, respectiv parc si planseu. Potrivit acestuia, institutia Apele Romane este proprietara doar pe albia raului Dambovita si numai in subteran, neavand dreptul legal sa ceara autorizatii de lucrari pentru suprateran.

“Patru institutii ale statului – Apele Romane, OCPI, Primaria Sectorului 4 si Primaria Sectorului 3 – s-au prefacut ca nu vad aceasta eroare grava din documente. In consecinta, analizam toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe inscrierea in fals la OCPI si vom sesiza organele de cercetare competente”, a declarat Nicusor Dan.

Nicusor Dan a convocat sedinta de Consiliu General pentru luni, 21 octombrie, ora 10:00, unde se vor discuta cele doua proiecte privind consultarea cetatenilor Bucurestiului prin referendum. Daca aceste hotarari vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidentiale.

Cele doua intrebari la care bucurestenii vor fi invitati sa raspunda prin “DA” sau “NU” sunt:

  • Sunteti de acord ca repartizarea intre Primaria Municipiului Bucuresti si Primariile de Sector a impozitelor pe venit si a taxelor si impozitelor locale colectate de la bucuresteni sa fie aprobata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti?
  • Sunteti de acord ca Primarul General al Municipiului Bucuresti sa emita Autorizatiile de Construire pe intreg teritoriul administrativ al orasului?
author avatar
Redactia iDevice.ro