Franta Anunta Masurile Stricte de ULTIM MOMENT Facilitand Aderarea Romaniei la Schengen

Franta Anunta Masurile Stricte ULTIM MOMENT Facilitand Aderarea Romaniei Schengen

Franta anunta oficial o serie de noi masuri stricte de ultim moment, prin care incearca sa rezolve una dintre cele mai serioase probleme cu care se confrunta tara in momentul de fata, iar asta pentru ca, ministrul de interne Bruno Retailleau pregatest eo noua legislatie impotriva migratiei ilegale, care poate ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Franta vrea sa reduca substantial avantajele de care se bucura migrantii ilegali din tara, de la beneficiile in bani si pana la cele privind asigurarile de sanatate, scopul lui Bruno Retailleau fiind de a face tara mai putin atractiva pentru cei care vin fara sa aiba forme legale, lucru care nu e tocmai nou, dar care ar putea aderarea Romaniei la Schengen in totalitate.

Franta nu e prima tara care vine cu asemenea masuri stricte impotriva migratiei ilegale si nu va fi ultima, iar asta pentru ca exista un trend foarte puternic pentru reducerea atractivitatii tarilor din vestul Europei si reducerea numarului de cereri de azil, iar daca masurile vor fi aplicate, pot ajuta intr-o mare masura aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen.

“Depinde de noi, ca lideri publici, să refuzăm să acceptăm inevitabilul și să ne dezvoltăm arsenalul legal pentru a-i proteja pe francezi. Dacă trebuie să schimbăm regulile, să le schimbăm. Franța este una dintre țările europene care oferă cele mai multe avantaje și nu vreau ca Franța să fie un caz singular.

Sau ca ea să fie cea mai atractivă țară din Europa pentru un anumit număr de servicii sociale sau acces la asistență medicală. Voi numi în săptămânile următoare un trimis special care va supraveghea încheierea acordurilor de migrație cu țările de tranzit. Poporul francez vrea mai multă ordine pe străzi, ordine la granițe.”

author avatar
Redactia iDevice.ro