X

Germania: Semnal de ALARMA de ULTIM MOMENT, Masurile care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Germania trage un semnal de alarma extrem de important pentru toata Uniunea Europeana, iar asta deoarece ministrul de interne, Nancy Faeser, vorbeste despre ceea ce trebuie sa fie facut pentru deportarea mai rapida a celor fara drept de azil in tara si protejarea celor care au nevoie de ajutor, aderarea Romaniei la Schengen fiind ajutata serios.

Germania vrea masuri uniforme la nivelul UE cu privire la felul in care se fac deportarile migrantilor fara drept de azil, astfel incat toate tarile sa actioneze la fel, iar cei care nu pot sta in anumite tari, sa nu aiba optiuni legale pentru a evita deportarea, masura putand ajuta aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre, poate chiar din 2024.

Germania cere de ceva vreme masuri de acest gen, si vrea sa implementeze mai devreme prevederile noului pact privind azilul si migrantia in UE, solutiile fiind necesare in contextul in care numarul migrantilor care cer azil in Europa este in continua crestere, iar aderarea Romaniei la Schengen este blocata de aproape 2 ani de zile din aceasta cauza.

“Un sistem eficient de returnare la nivel european este esențial. Cei care nu au dreptul de a rămâne în UE trebuie să se întoarcă pentru a-i putea proteja pe cei care au cu adevărat nevoie de protecție împotriva războiului și terorii. Directiva UE privind returnarea se concentrează pe proceduri de returnare mai eficiente.

Deciziile de repatriere dintr-un stat UE trebuie efectuate mai ușor în întreaga Uniune Europeană decât până acum, pentru ca persoanele care trebuie să părăsească țara să nu se sustragă repatrierii. Acesta este un alt pas important către limitarea efectivă a migrației ilegale.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 17, 2024, 7:21 PM 19:21

Disqus Comments Loading...