Romania: Demersurile Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen in 2024

Romania Demersurile Oficiale ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Schengen 2024

Romania anunta in mod oficial eforturile de ultim moment care sunt depuse pentru finalizarea aderarii la Schengen pana la finalul anului 2024, iar asta deoarece ministrul de interne, Catalin Predoiu, a avut o intalnire cu ambasadorul Cehiei la Bucuresti, pentru a discuta situatia in care se afla tara noastra in momentul de fata.

Romania incearca sa se foloseasca de toate conexiunile diplomatice posibile pentru a incerca sa puna presiune pe Austria sa permita finalizarea aderarii la Schengen in 2024, lucru foarte dificil de realizat, in contextul in care la Viena se va schimba guvernul, iar Karl Nehammer nu pare dispus sa renunte la veto-ul impus in decembrie 2024 impotriva noastra.

Romania vrea sa finalizeze aderarea la Schengen in 2024, pentru ca din 2025 sa aplice tot aquis-ul Schengen la granitele sale terestre, iar noi sa putem sa ne deplasam fara restrictii oriunde in Europa, insa este nevoie de mai mult timp pentru ca dorintele noastre sa fie duse la indeplinire si sa avem parte de aderarea completa dorita de catre milioane de romani.

”La sediul MAI, am avut onoarea de a-l primi pe E.S. domnul Martin Košatka, noul ambasador al Republicii Cehia la București. Referitor la subiectul aderării depline la spațiul Schengen, ministrul Predoiu a apreciat sprijinul constant oferit de Cehia, sprijin reiterat de ministrul Rakušan și în cadrul consultărilor recente de la Praga.

Acest sprijin este cu atât mai important în această perioadă în care partea română depune eforturi pentru finalizarea dosarului Schengen până la sfârșitul acestui an. În continuare, demnitarul român a prezentat ansamblul de măsuri implementate de autoritățile naționale ce a urmărit consolidarea cooperării și intensificarea schimbului de informații cu statele din regiune.”

author avatar
Redactia iDevice.ro