X

ANM: ATENTIONARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pentru 18 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare meteorologica oficiala de ultim moment pentru 18 octombrie 2024 in Romania, aducandu-le romanilor in imediata atentie un cod galben de vreme severa imediata, pentru mai multe regiuni din tara.

ANM spune ca acest cod galben a fost emis pentru intensificari ale vantului in judetul Caras-Severin, valabila incepand de pe 17 octombrie, ora 21:00. Potrivit ANM, in acest interval, se asteapta rafale de vant cu viteze de 55…65 km/h, iar temporar, vantul ar putea depasi 70 km/h.

Aceasta situatie meteorologica impune atentie sporita pentru locuitorii din zonele afectate, intrucat intensificarile vantului ar putea crea disconfort si pericole temporare. Desi fenomenele prognozate sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, ele au potentialul de a deveni periculoase pentru anumite activitati.

Totodata, ANM mentioneaza ca, in cursul zilei de joi, 17 octombrie, si in sud-estul tarii vor exista intensificari locale ale vantului, cu viteze estimate intre 40 si 50 km/h.

Avertizarile si atentionarile meteorologice sunt actualizate in functie de evolutia conditiilor atmosferice, iar avertizarile pentru fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada maxima de 6 ore.

ANM le recomanda romanilor sa fie prudenti in timpul deplasarilor pe care le fac, mai ales ca aceste tipuri de fenomene meteo pot fi foarte imprevizibile.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 12:15 AM 00:15

Disqus Comments Loading...